Exclusief

Het beste van het AD

In PREMIUM vind je een selectie van onze beste verhalen. Elke dag alles van het AD lezen? Neem dan een abonnement.

Volledig scherm
PREMIUM
Coach John Blok (midden) viert de promotie van Scheveningen met sponsoren. © Angelo Blankespoor

'Budget is niet alles, zo zag je dit seizoen'

ScheveningenScheveningen schreef afgelopen zaterdag historie door in Tiel ten koste van TEC ondanks een 2-1 nederlaag naar de tweede divisie te promoveren. Voordat het nieuwe seizoen wordt afgetrapt, wachten de club nieuwe uitdagingen.

De door een politie-escorte begeleidde spelersbus van Scheveningen werd afgelopen zaterdagavond tegen elf uur op Houtrust onthaald door uitzinnige supporters van de 'Schollenkoppen', die met de spelers en staf de promotie naar de tweede divisie tot in de late uurtjes vierden.

Quote

Dit is een prestatie van de hele club, wij zijn de vrijwilli­gers ook erg dankbaar.

John Blok

Op het eigen sportpark werd het moeizaam begonnen seizoen in de derde divisie zaterdag feestelijk afgesloten. Scheveningen startte de competitie zwak, was even in de onderste regionen te vinden, maar herpakte zich en bemachtigde de tweede periodetitel en eindigde in de ranglijst om de derde 'periode' ook bovenaan. In de nacompetitie was de ploeg van coach John Blok vervolgens te sterk voor het Haagse Quick en het Gelderse TEC.

Coach John Blok reageerde afgelopen zaterdag enigszins gelaten op het succes van zijn ploeg. De vermoeidheid van de afgelopen weken was van zijn gezicht af te lezen. ,,Dit is een prestatie van de hele club, wij zijn de vrijwilligers ook erg dankbaar'', aldus de coach die komend seizoen zijn vijftiende jaar bij Scheveningen ingaat.

Drie dagen na die voor Scheveningen legendarische wedstrijd kan het vizier alweer op volgend seizoen worden gericht. De selectie van de 'Schollenkoppen' bleek net als vorig seizoen niet breed genoeg, waardoor er na blessures en schorsingen snel tot noodgrepen moest worden overgegaan.

Met de komst van Nabil Hadui (Quick), Björn Bénard (XerxesDZB), Michael de Niet (SVC'08) en Ferry de Jong (Westlandia zo.) speelde de club al in op komend seizoen. De club hoopt deze week nog een vijfde nieuweling te presenteren. Daartegenover staat het vertrek van Jesper Leerdam en Peter Jungschläger (stoppen), Marvin Nieuwlaat (GDA za.), Robert Steemers (Ter Leede) en Moises Navarro (VVGZ).

In de nacht van vrijdag op zaterdag sluit de overschrijvingstermijn in het amateurvoetbal, waardoor Blok met de technische commissie weinig tijd heeft om zijn selectie voor volgend seizoen nog te verbreden. Spelen in de tweede divisie levert mede door televisiegelden, betaalzender FOX Sports zendt wekelijks een wedstrijd live op televisie uit, extra geld op, maar bij Scheveningen wordt niet direct op extra budget gerekend. Blok: ,,We moeten natuurlijk ook extra kosten maken, dus ik denk dat je dat tegen elkaar kunt wegstrepen.''

Budget

Ron Cramer, lid van de technische commissie, verwacht dat er nog wel 'potjes'' vrijkomen, mogelijk met hulp van een sponsor. ,,Maar dat zal niet om duizenden euro's gaan. Als we daarmee een extra speler kunnen halen, is dat natuurlijk mooi meegenomen. Budget is niet alles, zo zag je dit seizoen. Er waren derdedivisionisten met meer geld, maar wij zijn gepromoveerd. Wij zijn op zoek naar jonge, multifunctionele spelers. Een voordeel van een smalle selectie is dat jongens bij ons veel aan spelen toekomen. Wie weet wat er na de overschrijvingsdeadline nog komt aanwaaien uit het betaald voetbal. We zitten in de wachtkamer.''

Volledig scherm
Barry Rog, trotse Scheveninger in Tiel na de promotie naar de tweede divisie. © Angelo Blankespoor

Den Haag