ANP
Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

De ergste crisis is afgewend, maar chaos is er nog steeds

BlessuretijdBestuurlijke chaos, financiële crisis... ADO Den Haag dreigt failliet te gaan. Clubwatcher Marijn Abbenhuijs vertelt in de rubriek ‘Blessuretijd’ dagelijks over de zoektocht naar een oplossing voor de noodlijdende voetbalclub.

 1. Scheidsrechter Ivar is wangedrag spelers zat en stopt: 'Ik werd bespuugd, uitgescholden en geslagen’
  PREMIUM

  Scheids­rech­ter Ivar is wangedrag spelers zat en stopt: 'Ik werd bespuugd, uitgeschol­den en geslagen’

  Na het zoveelste incident op en rond de voetbalvelden was scheidsrechter Ivar Gieles (31) uit Den Haag er helemaal klaar mee. De afgelopen jaren is hij beschimpt, bespuugd en kreeg hij zelfs een tik op zijn hoofd van een supporter. Hij haalt zijn voetbaltas voorlopig niet meer uit de kast en maant de KNVB tot actie. ,,Ik laat me niet langer vrijwillig voor de ergste dingen uitmaken.”
 2. Oom en neef Steffens oog-in-oog tijdens Haagse kraker in de hoofdklasse: ‘We zijn allebei overwinnaars’
  PREMIUM

  Oom en neef Steffens oog-in-oog tijdens Haagse kraker in de hoofdklas­se: ‘We zijn allebei overwin­naars’

  De kraker tussen hoofdklassers RKAVV en HBS staat zaterdagmiddag op de rol. Leidschendam tegen Den Haag. RKAVV wil alvast proeven aan het zaterdagvoetbal, daar waar de clubs doorgaans op zondag spelen. Een onderonsje tussen HBS-trainer Bas Steffens (51) en neef Robin Steffens (30), aanvoerder van RKAVV. ,,Die keer dat ik Pupil Van De Week was toen Bas tegen RKAVV speelde maakte wel indruk.”

Den Haag