Volledig scherm
Delfia voetbalde dit seizoen thuiswedstrijden op het terrein van SEP. Rechts houdt Delfia-speler Karan Kanhai de bal uit de buurt van Luuk van de Boom van SEP. © Aad Vanderknaap

Delfia uit competitie gezet na twee keer wegblijven

De KNVB heeft Delfia uit de competitie gezet. De zondag-vierdeklasser uit Delft is de laatste weken tot twee keer toe niet komen opdagen vanwege een tekort aan spelers. De club stond met slechts zes punten uit vijftien duels laatste in de vierde klasse A. Alle uitslagen zijn geschrapt.

Michel Immers baalt als een stekker: ,,Eigenlijk wisten we aan het begin van dit seizoen al dat het lastig zou worden”, zo concludeert de trainer. ,,We kregen veel te laat uitsluitsel dat we dit seizoen op het terrein van Full Speed terecht konden, waardoor ik spelers ook geen garanties kon bieden. Zo begonnen we dit jaar al met een te kleine groep.”

Desalniettemin leverden de eerste zes wedstrijden van het seizoen Delfia negen punten op. Maar sinds begin november incasseerden de Delftenaren louter fikse nederlagen. Het is maar de vraag of het 111-jarig bestaan over drie weken gevierd wordt.

,,Dat we steeds verloren doet ook wat met de motivatie”, weet Immers. ,,Binnenkort gaan we met het bestuur om de tafel, maar het ligt in de lijn der verwachting dat Delfia volgend seizoen geen standaardelftal meer heeft.”

Quote

Dat we steeds verloren doet ook wat met de motivatie.

Michel Immers

Den Haag