Volledig scherm
Robin Laming maakte de winnende treffer voor Die Haghe. © Angelo Blankespoor

Die Haghe koploper na zege op Honselersdijk

Eerste klasseDie Haghe heeft de koppositie overgenomen van Westlandia (za). De ploeg van coach Wim de Jong was vanmiddag tegen SV Honselersdijk met 0-1 te sterk dankzij een doelpunt van Robin Laming.

Beide ploegen promoveerden afgelopen seizoen naar de eerste klasse. De Hagenaars via het kampioenschap, terwijl de ploeg van trainer Piet Boon via de nacompetitie de tweede klasse verliet. Ondanks de promotie nestelden de ploegen zich direct in de top van de eerste klasse. Daarmee was het onderlinge duel vanmiddag direct een topper.

In die strijd om de koppositie (nummer 1 Westlandia verloor vanmiddag met 2-0 van Heinenoord) trokken de Hagenaars aan het langste eind. De thuisploeg was de eerste helft de betere en werd gevaarlijk via Tom van Veen en Youri Riepe. Die Haghe stelde daar in de eerste helft met schoten van Sander de Jong en Sebastiaan van der Starre weinig tegenover.

Snel na rust was middenvelder Robin Laming wel trefzeker, nadat een kopbal van Jesse Bakker op de lat was beland. Na de openingsgoal drong Honselersdijk aan, maar kwam niet tot grote kansen. Ricardo Rosário Lopes Landim kopte namens Die Haghe nog op de paal.

Den Haag