Volledig scherm
Jesper Hogedoorn is keeperstrainer bij DSO, maar schreef zich voor de zekerheid ook in als speler. © DSO

DSO moet gestopte keeper Jesper Hogedoorn van stal halen

Jesper Hogedoorn sloot zijn actieve spelerscarrière afgelopen zomer af, maar de 33-jarige keeperstrainer van DSO moet toch nog in actie komen. De voormalig prof stond dinsdagavond onder de lat in de met 4-0 gewonnen oefenwedstrijd tegen Neptunus-Schiebroek.

,,Waarschijnlijk kom ik nog vaker in actie voor DSO. Eerste doelman Rodger Takken wil vanaf eind november meerdere weken naar Amerika. En bij onze ander keeper, Dave Hes, is het maar de vraag of hij dan van een meniscusblessure hersteld is. Ik wil voorbereid zijn op het spelen van competitieduels”, legt Hogedoorn uit.

,,Dat was toen ik afgelopen maart een contract als keeperstrainer ondertekende, niet de bedoeling. Ik wilde met selectievoetbal stoppen, omdat ik het vele gereis beu was”, geeft hij aan. Hij sloot zijn carrière bij Quick Boys af. ,,Daarnaast heb ik samen met Raymon Kuipers, assistent-trainer bij DSO, een eigen evenementenbureau. Daar zit veel tijd in.”

Hogedoorn zag ondanks zijn drukke maatschappelijke carrière wel een functie bij DSO zitten. ,,Raymon benaderde mij daarvoor. Voor de zekerheid vroeg DSO of ik mij ook als speler wilde inschrijven. Dat heb ik dus gedaan.”

De Zoetermeerder, die in 2002 zijn profdebuut bij Feyenoord maakte, liet tegen Neptunus zien het keepen nog niet verleerd te zijn. ,,Soms doe ik mee met een training, als de selectie een doelman nodig heeft. Mijn hoofdtaak blijft ondanks alles twee keer per week keeperstraining geven.”

Den Haag