Volledig scherm
De uitslagen in de vierde klasse B van afgelopen zaterdag. © KNVB

'Echt leuk vind ik het winnen met 26-1 niet'

Vierde klasseNee, naar competitievervalsing vond DUNO-trainer Benjamin van der Zwan de hoge uitslagen van zaterdag in 4B niet ruiken. Wel sloeg hij steil achterover bij het zien van de monsteruitslagen van Loosduinen - VCS (26-1), Hercules - Madestein (13-0) en Celeritas - GSC ESDO (1-25).

,,Dit maakt eens te meer duidelijk dat de KNVB de vijfde klasse weer moet invoeren", zegt Van der Zwan. Het doelsaldo kan een rol gaan spelen in de titelstrijd die Loosduinen (45 punten), Houtwijk (43 punten), HVV Hercules (42 punten) en DUNO (41 punten) met elkaar uitvechten. De laatstgenoemde ploeg kan vanavond op 44 punten komen als het restant tegen de tien man van GSC ESDO (1-1) wordt gewonnen. ,,Er staat voor ons inderdaad veel op het spel."

Doelsaldo

DUNO eindigt het seizoen met duels met VCS en Madestein. Twee ploegen die zaterdag flink verloren. Loosduinen-doelman Pieter Blanken kneep zaterdag tijdens de warming-up eens stevig in zijn arm toen hij de spelers van VCS het veld op zag komen. ,,Zij kwamen met jongens uit de B2 opdraven. Nee, echt leuk vind ik het winnen met 26-1 niet. Daar voetbal je niet voor. Onze trainer Richard Douw heeft er wel op aangedrongen om gas te blijven geven omdat we wisten dat het doelsaldo van belang is."

Zaterdag wacht de 'Peenbuikers' de topper tegen nummer 2 sv Houtwijk, voor wie het de laatste competitiewedstrijd is. ,,Bij winst hebben we alles in eigen hand en kunnen we volgende week tegen Erasmus kampioen worden", besluit Blanken.

Volledig scherm
Loosduinen-keeper Pieter Blanken (midden) had weinig te doen doen tegen VCS. © FotoReuling

Den Haag