Volledig scherm
ADO-speler Edouard Duplan in duel met Kevin Vermeulen van Excelsior. © Pro shots

Edouard Duplan weg bij ADO Den Haag

Edouard Duplan keert volgend seizoen niet meer terug bij ADO Den Haag. Het aflopende contract van de 35-jarige Fransman wordt niet verlengd. De aanvaller kwam drie seizoenen uit voor ADO Den Haag. Eerder speelde hij in Nederland bij FC Utrecht, Sparta en RBC.

Hoewel Edouard Duplan aan het net afgelopen seizoen begon als basisspeler, is hij al lang geen vaste waarde meer bij ADO Den Haag. Toch mocht de behendige vleugelaanvaller zaterdag in de laatste wedstrijd van het jaar beginnen. Mede vanwege zijn sterke invalbeurt in de eerste play-offwedstrijd tegen Vitesse (2-5) in Den Haag liet trainer Fons Groenendijk Duplan in Arnhem weer eens beginnen. Ook met de Fransman er vanaf het begin bij verloor ADO: 2-1. Hij speelde dit seizoen in totaal 15 duels. 

ADO’s manager voetbalzaken Jeffrey van As, die de knoop moest doorhakken, noemt Duplan een sieraad. Zowel voor het Nederlandse voetbal als ADO in het bijzonder. ,,Zeker vorig seizoen, toen hij na de winterstop echt bepalend was in ons aanvalsspel", aldus Van As. ,,Dit jaar kampte hij in de eerste seizoenshelft helaas met wat knieproblemen, waardoor hij wat minder aan spelen toekwam. Na de winterstop was hij echter altijd aanwezig op de trainingen en was hij ook belangrijk in de kleedkamer. Hij is een voorbeeld voor alle jonge én oude spelers."

Den Haag