De spelers van SV Nootdorp verlaten teleurgesteld het veld. Daarna loopt het op het veld tussen de supporters van beide teams uit de hand.
Volledig scherm
De spelers van SV Nootdorp verlaten teleurgesteld het veld. Daarna loopt het op het veld tussen de supporters van beide teams uit de hand. © Pix4Profs / Jan Stads

Finale SV Nootdorp ontsierd door racisme en vechtpartij en Die Haghe wint wéér na strafschoppen

Met videoSV Nootdorp en Die Haghe blijven volgend seizoen in de eerste klasse spelen. Voor de Nootdorpers een bittere pil, want in de finale van de nacompetitie om promotie naar de hoofdklasse was SDV Barneveld met 1-0 te sterk. Voor Die Haghe is het een hele opluchting. De ploeg van trainer Wim de Jong won de thriller tegen AFC na strafschoppen.

  1. Vechtpartij en racistische leuzen verpesten slotduel SV Nootdorp: ‘Kreeg opeens een klap in mijn nek’
    PREMIUM

    Vechtpar­tij en racisti­sche leuzen verpesten slotduel SV Nootdorp: ‘Kreeg opeens een klap in mijn nek’

    Dat SV Nootdorp na de verloren finale tegen SDV Barneveld (1-0) niet naar de hoofdklasse is gepromoveerd, daar konden de spelers en bestuursleden van de club nog wel mee leven. Maar het respectloze gedrag van de Barneveldse aanhang, waardoor het duel tussentijds al werd gestaakt en het na afloop flink uit de hand liep, zorgde voor boosheid en onbegrip. ,,Ik kreeg uit het niets een klap in mijn nek van een idioot van Barneveld.”

Den Haag