Volledig scherm
Frans Leermakers. © Tielemans Bert

Frans Leermakers: Terugspelen moet verboden worden

Buitenkant RechtsIn de rubriek Buitenkant Rechts blikken we wekelijks vooruit op de komende wedstrijd van ADO Den Haag. In deze editie: Frans Leermakers, oud-bestuurslid van de Haagse profclub.

Wat verwacht je dit weekeinde van ADO?

Frans Leermakers: ,,Ik zie het somber in. Ik hoop dat het zondag anders is, maar de laatste tijd spelen ze niet goed. Ik verwacht thuis tegen AZ dan ook een kleine nederlaag."

Hoe volg je ADO?

,,Bij thuiswedstrijden zit ik altijd in het stadion, als ze uit spelen dan kijk ik op televisie. Daarnaast volg ik in de media alles over de club."

Welke ADO-speler maakt op jou de meeste indruk? 

,,Shaquille Pinas. Zondag zag ik hem positieve dingen doen, de rest was onder het niveau. Pinas stond vaak op de goede plek en plaatste de ballen naar de goede kleur. Dat was al heel wat."

Op welke plek eindigt ADO?

,,Met deze selectie mag ADO niet in de problemen komen, maar als ze zo doorgaan dan moeten we vrezen dat het angstzweet gaat uitbreken. Gelukkig staat het nog dicht op elkaar. Als we laatst van VVV hadden gewonnen dan hadden we vijfde gestaan en zaten we in een schwung, nu is dat andersom."

ADO won één van de laatste zeven eredivisieduels, hoe buigen ze dit om?

,,Ik zie weinig aanknopingspunten. De spelers moeten hard werken voor elkaar, dat doen ze nu niet. Ik zag El Khayati en Malone op een manier meeverdedigen, dat is werk over de schutting gooien. Terugspelen moet daarnaast verboden worden. Daar kwam onze keeper ook door in de problemen. Het was een verschrikkelijke fout, maar gelukkig liep Indy Groothuizen niet weg voor de media. Positief dat hij als een vent het boetekleed aantrok, ik hoop dat het goedkomt."

Den Haag