Volledig scherm
Dion Malone viel vorige week in de slotfase in tegen Aris Thessaloniki. Zondag tegen FC Emmen is hij de rechtsback van ADO Den Haag. © Angelo Blankespoor

Groenendijk kiest met Malone voor ervaring bij ADO

Dion Malone staat zondag direct in de basis bij ADO Den Haag. De 29-jarige is pas net terug van een buitenlands avontuur, maar start thuis tegen FC Emmen als rechtsback. Trainer Fons Groenendijk kiest daarmee voor ervaring.

Quote

Bij zo’n eerste wedstrijd is er misschien net wat meer spanning. Vooral bij jonge gasten

Fons Groenendijk

Dat Malone in de voorbereiding op de competitiestart nog geen half uur meedeed in oefenwedstrijden, deert ADO-trainer Fons Groenendijk niet. Malone speelde voor zijn vertrek naar Azerbeidzjan al vijf seizoenen in de eredivisie en heeft wat dat betreft een streepje voor op belofte Robin Polley. In de laatste drie oefenwedstrijden kreeg laatstgenoemde de kans als rechtsback, maar de 19-jarige Rotterdammer met Ghanese roots zal nog even moeten wachten op zijn officiële debuut.

,,Bij zo’n eerste wedstrijd is er misschien net wat meer spanning. Vooral bij jonge gasten”, legt Groenendijk zijn keuze voor de meer ervaren Malone uit. ,,Hij is pas net terug, maar kan daar spelen. We zullen zien hoelang hij het volhoudt. Ik weet dat hij natuurlijk ook op het middenveld uitstekend uit de voeten kan, dat geeft alleen maar meer mogelijkheden.”

Om zondag niet verrast te worden door Emmen, reed Groenendijk verleden week met zijn complete staf naar de andere kant van het land om de oefenwedstrijd van de nieuwkomer tegen Go Ahead Eagles in Terwolde te aanschouwen (2-2). ,,Wij nemen ze bloedserieus. Emmen heeft het hartstikke goed gedaan en ik verwacht dat ze zich gaan handhaven. Alles mag, dat zal ze helpen, maar wij gaan van eigen kracht uit.” 

Den Haag