Jason Vermeer is vanuit China weer eventjes in Den Haag en gaat dan uiteraard gelijk naar het strand.
Volledig scherm
PREMIUM
Jason Vermeer is vanuit China weer eventjes in Den Haag en gaat dan uiteraard gelijk naar het strand. © Angelo Blankespoor

Haagse Jason Vermeer is onze man in China

TechniektrainerOpenstaan voor wat de wereld je te bieden heeft en bereid zijn kansen te grijpen, je kunt er een eind mee komen. Zelfs helemaal tot in China. Vraag maar aan voetbaltechniektrainer Jason Vermeer (24).

Chris Kronshorst (m) en Jason Vermeer (l) geven training.
Volledig scherm
Chris Kronshorst (m) en Jason Vermeer (l) geven training. © Beije Ton

Van eind mei tot en met 18 juni is Jason Vermeer in 't Haagse. Daarna vertrekt hij naar de hoofdstad Peking, waar hij werkt bij topclub Beijing Guoan. Tijdens zijn verblijf in Nederland is er volop tijd om bij Habana Beach in Kijkduin bij te praten. Over het leven dat hij als techniektrainer in China leeft, zegt hij: ,,Nog steeds sta ik versteld van wat ik allemaal meemaak."

Interviews voor nationale televisie. Een chauffeur die hem naar trainingen brengt. Een personal assistent. Eigen vertaler. Wonen in een fraai appartement. Al is veruit het belangrijkste; zeven dagen per week bezig zijn met zijn passie; voetballers via specifieke trainingen beter maken. In een omgeving die drijft op vooruitgang en innovatie.

Hoe is dat zo gekomen? ,,Op mijn negende meldde ik me aan bij de voetbalschool van Chris Kronshorst bij DVC aan de Brasserskade. Ik ging helemaal op in de technische oefeningen en maakte snel een enorme progressie. Chris is oud-prof van DHC, Xerxes/DHC, Holland Sport, NEC, Sparta en FC Utrecht en werd als trainer specialist in de Wiel Coerver-methode. Als een van de weinigen leerde hij het van de meester zelf. Ook werkte Chris als assistent van Co Adriaanse bij FC Porto, Metallurg Donetsk, Al-Sadd en Red Bull Salzburg."

Den Haag