Bij Hellas aan de Laan van Poot scant Saskia van Zanen, PR-manager bij de club, de QR-codes. Ze is een van de weinige vrijwilligers.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij Hellas aan de Laan van Poot scant Saskia van Zanen, PR-manager bij de club, de QR-codes. Ze is een van de weinige vrijwilligers. © Robert van Stuyvenberg

Handbalclubs zetten vraagtekens bij QR-codes: ‘Naïef om te denken dat we het zelf oplossen’

Handbalclubs uit de regio zijn ten einde raad. De invoering van de nieuwe corona-maatregelen zadelt de verenigingen  op met grote logistieke problemen. De controles op QR-codes vereist veel vrijwilligers en die zijn lastig te vinden. ,,Het is naïef om te denken dat de clubs het zelf wel even oplossen.”

 1. Max Tjaden over de vervlogen Haagse hoogtijdagen in het zaalvoetbal: ‘Grünholz is de beste aller tijden’
  PREMIUM
  EK in eigen land

  Max Tjaden over de vervlogen Haagse hoogtijda­gen in het zaalvoet­bal: ‘Grünholz is de beste aller tijden’

  Het Nederlands zaalvoetbalteam bestond in het verleden vaak uit veel spelers uit de Haagse regio. Tegenwoordig zijn het voornamelijk spelers uit Noord-Holland en Rotterdam die de dienst uitmaken. Al is daar altijd nog bondscoach Max Tjaden die de hofstad vertegenwoordigd. Aan de vooravond van het EK zaalvoetbal in Nederland legt Tjaden uit hoe het komt dat Den Haag als heuse ‘futsalstad’ voorbij is gestreefd.
 2. Eerst leren voor toetsweek, dan floreren bij Europees debuut: toptalent Van Maurik (16) beleeft droomweekend
  PREMIUM

  Eerst leren voor toetsweek, dan floreren bij Europees debuut: toptalent Van Maurik (16) beleeft droomweek­end

  Handbalster Alieke van Maurik is pas 16 jaar en maakte met Quintus afgelopen weekend haar debuut in de Europa Cup. Het toptalent schoot de verdediging van het Portugese Alavarium in het tweeluik in de tweede ronde aan flarden. Quintus won beide duels (31-28 en 29-24), beide keren schoot Van Maurik veertien keer raak. Het AD volgde Van Maurik tijdens haar droomweekend.

Den Haag