De twee Engelse vriendinnen Lily Owsley (links, HDM) en Giselle Ansley (HGC) speelden in hun thuisland al vaker tegen elkaar, maar een krachtmeting op Nederlandse bodem tussen de twee was voor beiden nieuw.
Volledig scherm
PREMIUM
De twee Engelse vriendinnen Lily Owsley (links, HDM) en Giselle Ansley (HGC) speelden in hun thuisland al vaker tegen elkaar, maar een krachtmeting op Nederlandse bodem tussen de twee was voor beiden nieuw. © Frank van der Leer

Hoe een hockeyveld in Wassenaar het strijdtoneel voor ‘Battle of Britain’ werd: ‘Nu ben ik niet zo blij met haar’

De twee Engelse hockeyinternationals Giselle Ansley en Lily Owsley zijn al jaren dikke maatjes. De twee wonnen samen al goud en brons op de Olympische Spelen en zijn bij het nationale elftal al sinds jaar en dag roomies. De een streek afgelopen zomer bij HGC neer, de ander bij rivaal HDM. De vriendinnen stonden zondag oog-in-oog met elkaar. ,,Ben nu even niet zo blij met haar.”

  1. Wereldtopper Eva de Goede geniet met volle teugen bij HGC: ‘Ik wil die meiden nog veel meegeven’
    PREMIUM

    Wereldtop­per Eva de Goede geniet met volle teugen bij HGC: ‘Ik wil die meiden nog veel meegeven’

    Alle supporters die zondag op de Roggewoning bij HGC-Victoria waren, zijn getuige geweest van het thuisdebuut van wereldtopper Eva de Goede. Met drie gouden olympische medailles in haar bezit, voelt ze zich nu al helemaal op haar gemak bij de ‘Gazellen’. En met twee overwinningen zijn De Goede en HGC uitstekend aan het seizoen begonnen. ,,Fijn om op deze manier binnen te komen.”