Volledig scherm
Jeffrey Flohr juicht na een goal. © Haaglandenvoetbal.nl/Eric de Wit

Jeffrey Flohr (DSO) heeft patent op snelle doelpunten

Jeffrey Flohr heeft dit seizoen patent op snelle doelpunten bij zaterdag-tweedeklasser DSO. De Zoetermeerder zette zijn elftal in de laatste drie thuiswedstrijden steeds binnen vijf minuten op een 1-0 voorsprong.

,,Tegen Voorschoten'97 en Soccer Boys scoorde ik uit een vrije trap en tegen Berkel uit een hoekschop", weet de offensieve middenvelder zich te herinneren. ,,Ik zit gewoon goed in mijn vel. Ik heb dit seizoen al zes goals in tien wedstrijden gemaakt. Ik heb meer een vrije rol dan bij mijn vorige vereniging SV Nootdorp. Nu staan er twee controlerende middenvelders achter mij, waardoor ik minder verdedigend werk hoef op te knappen."

Flohr gaat verder: ,,De prima vorm en de opstelling verklaren deels mijn scoringsdrift. DSO zet snel druk op de tegenstander. Daardoor zijn wij ook rapper bij het vijandelijke doel, als iedereen zijn taken goed uitvoert", aldus de Zoetermeerder.

Die snelle doelpunten op eigen veld, vindt Flohr eerder toeval. ,,De doelman van Soccer Boys ging niet helemaal vrijuit bij mijn goal. En tegen Berkel stond ik toevallig op de goede plaats om die bal binnen te koppen. Van een assist geven kan ik trouwens net zo genieten als van een goal."

De Zoetermeerder ziet de confrontatie in 2C met VELO van morgen positief tegemoet. ,,VELO staat als titelkandidaat te boek en wij willen ook om het kampioenschap meedoen. DSO moet deze kraker met bravoure ingaan, gezien de goede resultaten van de laatste tijd. Het begint echter wel met hard werken."

Den Haag