Beachvolleybalster Emma Piersma (rechts).
Volledig scherm
Beachvolleybalster Emma Piersma (rechts). © FIVB

Jonge Emma Piersma verkoopt huid duur tegen toppers

Eén van de grootste verrassingen, tot nu toe, op de DELA Beach Open in Den Haag werden de 18-jarige talenten Emma Piersma en Puk Stubbe. De Haagse Piersma, die in de zaal voor Inter Rijswijk speelt, en haar partner van Beachvolleybal Team Nederland plaatsten zich woensdag dankzij twee zeges voor het hoofdtoernooi.

 1. Wateringer Menno (18) tekent droomcontract bij Jumbo-Visma: ‘Was al op trainingskamp in Spanje’
  PREMIUM

  Wateringer Menno (18) tekent droomcon­tract bij Jum­bo-Vis­ma: ‘Was al op trainings­kamp in Spanje’

  Wielrenner Menno Huising (18) uit Wateringen heeft dit seizoen al meerdere aansprekende zeges bij de junioren geboekt en dat is in de wielerwereld niet onopgemerkt gebleven. De Westlander heeft namelijk een tweejarig droomcontract bij het opleidingsteam van Jumbo-Visma getekend. ,,Ik heb al meerdere trainingskampen meegemaakt en ik herken wel wat van Westland Wil Vooruit in Jumbo-Visma.”
 2. Bij haar oude club zijn ze lyrisch over Victoria Pelova: ‘Op trainingen wist ik niet wat ik zag’
  PREMIUM

  Bij haar oude club zijn ze lyrisch over Victoria Pelova: ‘Op trainingen wist ik niet wat ik zag’

  De Oranje Leeuwinnen staan vanavond op het EK in de kwartfinale tegenover Frankrijk. Het lijkt meer dan ooit het toernooi van de invallers en de wisselspelers en Victoria Pelova (23) uit Delft grijpt haar kansen met beide handen aan. Medespelers en oud-trainers van haar jeugdclub Concordia zagen al snel hoe bijzonder Pelova was. ,,Op trainingen daarna wist ik soms niet wat ik zag.”

Den Haag