Kickboksende Te Werve-verdediger Faloun in opspraak na doodschop

VIDEOMohammed Faloun van de Rijswijkse zaterdag-eersteklasser Te Werve is na het duel met Sportlust'46 (1-1) in opspraak gekomen. De verdediger schopte tegenstander Rick Wils zonder bal in de buurt van achteren. 

Volledig scherm
Mohammed Faloun. © Aad Vanderknaap

Scheidsrechter Wim Roozeboom nam het incident niet waar en maakte er dus ook geen melding van in zijn wedstrijdrapport. ,,Op de beelden kun je zien dat ik met mijn rug naar de situatie stond. De hele wedstrijd waren de spelers aan het duwen en trekken met elkaar, maar ik had niet de verwachting dat er meer zou gebeuren."

Sportlust’46 is voornemens de beelden naar de tuchtcommissie van de KNVB te sturen. ,,Maar zover ik weet worden clubbeelden niet gebruikt in bestraffingen", aldus Roozeboom.

Quote

We gaan maandag Mo’s verhaal aanhoren en treffen dan passende maatrege­len.

Ivo van Dijk

Faloun, die in zijn vrije tijd aan kickboksen doet, wenste in overleg met zijn club niet op het incident te reageren. Te Werve, bij monde van reservedoelman en voorzitter Ivo van Dijk: ,,In de eerste plaats is het niet goed te praten, maar ik kan me niet voorstellen dat hij dit zomaar doet. We gaan maandag Mo's verhaal aanhoren en treffen dan passende maatregelen. Wij zijn ook in overleg met Sportlust'46 en de KNVB."

Agressief

Rick Wils: ,,Nu ik de beelden heb gezien, schrik ik meer dan toen het gebeurde", reageert Wils ,,Toen besefte ik het niet helemaal. In de eerste helft stond ik per ongeluk op zijn teen en toen sloeg hij me in mijn rug. Dat vond ik al vrij agressief."

Wils heeft een dag later nog steeds last van zijn bovenbeen. ,,Ik voel het nog steeds, maar het is niet heel erg. Ik snap alleen niet waarom hij het deed. Maar ik wil er niet te veel aandacht aan besteden. Ik wil de volgende wedstrijd ook normaal tegen Te Werve kunnen spelen en niet iets doms gaan doen", doelt Wils op de eventuele finale in de districtsbeker West II.

Volledig scherm
Het moment waarop Mohammed Faloun Rick Wils van achteren trapt. © Screenshot Sportlust

Den Haag