De neven Lemar (links) en Mika Bavelaar zijn op zaterdag vaak in de weer met hun foodtruckbedrijf. Wordt het volgend seizoen voetballen of pizza's bakken?
Volledig scherm
PREMIUM
De neven Lemar (links) en Mika Bavelaar zijn op zaterdag vaak in de weer met hun foodtruckbedrijf. Wordt het volgend seizoen voetballen of pizza's bakken? © Frank van Leeuwen

Kritiek nadat meer zondagteams op zaterdag gaan voetballen: ‘Het gaat druk worden op de velden’

OverstapClub na club besloot de afgelopen weken om het zondagvoetbal de rug toe te keren. Liefst dertien clubs uit de regio maken volgend seizoen met hun eerste elftal de horizontale overstap van het zondag- naar het zaterdagvoetbal. Een overgrote meerderheid bij alle clubs was vóór de overstap, maar niet iedereen is er even blij mee. ,,Ik baal dat ik dit moet opgeven.”

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  7

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. ‘Verhuftering’ op de voetbalvelden lijkt niet te stoppen: ‘Waar zijn de normen en waarden gebleven?’
  PREMIUM

  ‘Verhufte­ring’ op de voetbalvel­den lijkt niet te stoppen: ‘Waar zijn de normen en waarden gebleven?’

  Er is dit seizoen geen houden aan. Elk weekend is het in de Haagse regio (meermaals) raak als het gaat om gestaakte of uit de hand gelopen voetbalwedstrijden. Meer dan ooit lijkt er een storm van agressiviteit en verhuftering over de amateurvelden in onze regio te razen. Maar waar komt dat door? En belangrijker: hoe kan het worden opgelost? ,,Ik heb het idee dat de KNVB sommige zaken bewust onder het tapijt veegt.”

Den Haag