Volledig scherm
Valto-speler Mees Koole: ,,Geweldig om zo af te sluiten." © Haagsetopsport.nl - Frank van der Leer

Lierse korfballers van Valto blijft na bloedstollende derby overgangsklasser, VEO degradeert

De korfballers van Valto uit De Lier hebben de beslissingswedstrijd om lijfsbehoud in de overgangsklasse met 21-20 van het Voorburgse VEO gewonnen. De Lierenaren acteren volgend seizoen op het veld voor het derde opeenvolgende jaar op het derde niveau, terwijl de ploeg uit Voorburg na één seizoen weer terugkeert naar de eerste klasse.

,,We laten vanavond zien dat we in deze competitie thuishoren'', zei Valto-speler Mees Koole. ,,Hier had ik nog wel een week extra trainen en een wedstrijd voor over. Na het kampioenschap in de zaal, waarin we voor het eerst ook in de overgangsklasse gaan spelen, is het natuurlijk geweldig om zo af te sluiten.''

Waren alle veldkorfbalwedstrijden maar zoals die van gisteravond. Op het terrein van Fortuna in Delft kregen de bijna 500 toeschouwers een heerlijke pot voorgeschoteld, met Valto als de terechte winnaar van de regioderby.

VEO nam in de eerste helft een 4-0 voorsprong. Bij rust had Valto de achterstand alweer weggewerkt (10-9). Toen de ploeg uit De Lier vijf minuten voor tijd de marge met VEO naar zes treffers bracht, leek de wedstrijd gespeeld. Maar de Voorburgers kwamen in de zinderende slotfase nog terug van 21-15 tot 21-20.

,,We kwamen in de tweede helft te laat op gang'', reageerde VEO-aanvoerder Daan de Groot. ,,We hebben het vooral na het zaalseizoen laten liggen. Echt zonde. Dat we ons in de zaal handhaafden in de overgangsklasse, was fantastisch. Dat was voor ons het belangrijkste.''

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Den Haag