Volledig scherm
Een serie van vier punten uit de laatste zes wedstrijden kost Ramon Hageraats de kop. © Haaglandenvoetbal.nl/MFH-design

Lyra ontslaat trainer Ramon Hageraats

Trainer Ramon Hageraats van zaterdag-derdeklasser Lyra is na aanhoudende tegenvallende resultaten ontslagen. Assistent Chris Jansen nam dinsdagavond de training waar. Vanaf donderdag fungeert Pim van der Hoorn, al eerder vastgelegd voor volgend seizoen, als stand-in.

Ramon Hageraats moet de bui al hebben zien aankomen nadat hij dinsdagavond op sportpark De Zweth werd ontboden door Frits de Vreeden, voorzitter van de technische commissie. Een serie van vier punten uit de laatste zes wedstrijden betekende de nekslag voor Hageraats, die voor volgend seizoen al onderdak vond bij ESTO uit Bodegraven.

Quote

Veel liever hadden we Pim van der Hoorn een frisse start bij het nieuwe seizoen laten maken.

Frits de Vreeden

Hageraats was voor het tweede jaar werkzaam bij Lyra. In zijn eerste seizoen degradeerde Lyra uit de tweede klasse. Lyra struikelde in de nacompetitie en ook de extra kans tegen SSS om aan afdalen te ontsnappen, werd niet gegrepen. Strafschoppen werden de Lierenaars fataal.

Dit seizoen ging Lyra voortvarend van start met plaatsing voor de nacompetitie door winst van de eerste periode. Daarna vielen de resultaten tegen en had Lyra niet meer het vertrouwen dat het onder Hageraats nog goed zou komen. De Vreeden: ,,Veel liever hadden we Pim van der Hoorn een frisse start bij het nieuwe seizoen laten maken.”

De 0-1 verliesbeurt op eigen veld tegen MVV’27 was de laatste wedstrijd van Lyra onder Hageraats, die eerder werkzaam was bij Wippolder, Maasdijk, Kagia en Be Fair. 

Van der Hoorn start zaterdag met een uitwedstrijd tegen koploper VELO, op eigen veld nog ongeslagen.

Volledig scherm
Voormalig HVC'10-trainer Pim van der Hoorn staat vanaf donderdag voor de groep bij Lyra. © DIJKSTRA, ROEL

Den Haag