Volledig scherm
Can Memisoglu, hier op archiefbeeld tegen HBS, werd vorig jaar weggestuurd bij Quick. © Aad Vanderknaap

Memisoglu haalt zijn gram en beslist derby in voordeel Westlandia

Derde divisieUitgerekend Can Memisoglu besliste de derby tussen Quick en Westlandia. Vorig jaar weggestuurd bij de Haantjes haalde hij nu zijn gram met de enige treffer: 0-1.

Vooraf was de kans groot dat voor een van beide clubs een trendbreuk zou volgen. Quick was al zeven duels op rij ongeslagen, terwijl Westlandia de laatste drie uitwedstrijden niet verloor.

De gasten kregen de eerste kans. Giovially Serbony ontving de bal geheel vrijstaand in zijn voeten, maar schot naast. Direct daarna stoomde Bright Ampong namens Quick aan de rechterkant op. Zijn afgemeten voorzet mikte Frank van der Heiden op de paal. Daarna kon de derby maar matig bekoren. Philip Kouwenhoven (Quick) en Dean van Ooijen (Westlandia) kregen nog een goede kans, maar bij rust stond het 0-0.

In de tweede helft werd het niet veel beter wat beide ploegen lieten zien. Alleen Serbony leek na bijna 70 minuten op weg naar de openingstreffer, maar hij treuzelde te lang. Pepijn van Zwieten de Blom kon met een sliding een treffer voorkomen. Can Memisoglu, vorig jaar weggestuurd bij Quick, wilde zich als invaller wel laten gelden. Maar raakte met zijn poging de paal.

En net toen niemand het meer verwachtte sloeg Memisoglu toe. Hij kreeg in de 85ste minuut de bal voor zijn voeten en schoot raak: 0-1. Rachid Bouyaouzan had met een hakje nog de kans op de gelijkmaker, maar de bal smoorde voor de lijn. En ook de laatste bal – een nog veel betere kans - schoot de aanvallende middenvelder naast.

Den Haag