Volledig scherm
PREMIUM
Ton Boevink op de plek waar hij veel tijd heeft gespendeerd: in de kleedkamer bij WIK. Na 37 jaar trainerschap gaat hij met pensioen. © Aad Vanderknaap

Met Boevink stopt een fenomeen in het Haags amateurvoetbal

Nog twee wedstrijden zit hij bij WIK op de bank en dan zet Ton Boevink (65) een punt achter zijn trainerscarrière. Na 37 jaar wordt het tijd voor andere zaken in het leven.

Volledig scherm
Ton Boevink © Reuling Fred

Het afscheid mag dan met rasse schreden naderen, het fanatisme is zeker nog niet gedoofd bij Ton Boevink. Deze zondagmiddag moet WIK nog zes minuten uitspelen tegen De Ster en de trainer laat ondanks de 3-0 voorsprong niets aan het toeval over. ,,Gewoon een warming-up maken van 30 minuten en wie geen interesse heeft, gaat maar op het bankje zitten", roept de ras-Hagenaar.

Tot zijn ergernis komt De Ster met slechts acht spelers rijkelijk laat opdagen. ,,Hier kan ik slecht tegen." Clubgrensrechter Freek Brant kijkt geamuseerd naar de trainer met wie hij nu drie jaar samenwerkt. ,,Met Ton stopt een fenomeen. Ik heb maar weinig trainers meegemaakt die zo betrokken zijn bij een club. Wat hij hier naast het voetbal organisatorisch voor elkaar heeft gekregen, is gigantisch. Daarnaast heeft hij heeft oog voor de vrijwilligers", laat Brant weten.

Uitgekeken
Van voorzitter Richard Lansink had Boevink zeker nog een seizoen trainer mogen blijven. ,,Wij waren zeker nog niet op hem uitgekeken." Wanneer op 28 mei tegen Voorschoten'97 het laatste fluitsignaal heeft geklonken, verdwijnt hij zeker niet uit het zicht van de Zuiderparkclub. ,,Ik ben nog met wat dingetjes bezig, zoals de aanvraag voor een kunstgrasveld en wat activiteiten rond het honderdjarig bestaan. Die maak ik netjes af."

Den Haag