Vader Dave en moeder Carolien bij slechts een klein deel van de verzamelde voetbalshirts van hun inmiddels overleden zoon Dani Ebben.
Volledig scherm
PREMIUM
Vader Dave en moeder Carolien bij slechts een klein deel van de verzamelde voetbalshirts van hun inmiddels overleden zoon Dani Ebben. © Frank Jansen

Ouders van overleden Dani (21) halen herinneringen op: ‘Alles draaide om ADO en voetbalshirts’

Qua emotionele lading had de wedstrijd tussen Roda JC en ADO Den Haag afgelopen vrijdag niks weg van de heenwedstrijd in september. Een avond die voor de tv-kijker, maar zeker voor iedereen in het Cars Jeans Stadion nog steeds voor een brok in de keel zorgt. Het zou de laatste avond zijn van de Haagse ‘superfan’ Dani Ebben (21), die ongeneeslijk ziek was en in het stadion in het zonnetje werd gezet. De volgende dag blies hij zijn laatste adem uit. Met ouders Dave en Carolien halen we herinneringen op.

  1. Succestrainer Wiljan Vloet loodste ADO naar de eredivisie: ‘Het publiek was echt onze twaalfde man’
    PREMIUM
    Alles of niets

    Succestrai­ner Wiljan Vloet loodste ADO naar de eredivisie: ‘Het publiek was echt onze twaalfde man’

    ADO Den Haag promoveerde in 2008 na een moeizaam seizoen via de nacompetitie naar de eredivisie. Veertien jaar later zijn er bijzonder veel parallellen en hoopt de Haagse ploeg op eenzelfde scenario. We blikken in ‘Alles of niets’ met hoofdrolspelers van toen terug op een onvergetelijk stukje historie uit de ADO-geschiedenis, dat zich de komende weken misschien wel herhaalt.

Den Haag