Volledig scherm
Can Memisoglu, hier op archiefbeeld, stelde de zege van Westlandia vlak voor tijd veilig. © De Kler Marcel

Ploeterend Westlandia brengt HBS verder in de problemen

Derde divisieBij de start van het paasweekeinde heeft Westlandia met 2-0 van regiogenoot HBS gewonnen. Westlandia doorbrak de grens van 40 punten en bracht het tussentaal op 42, ter bevestiging dat de Naaldwijkers zich na een uiterst mager begin van het seizoen na de winterstop prima hebben hersteld. Bij HBS namen de zorgen alleen maar toe. 

Afdalen naar de hoofdklasse van het zondagvoetbal lijkt aanstaande voor HBS. Ook vanmiddag zat er al vanaf de aftrap geen goed resultaat in. Nog voordat de eerste minuut voorbij was, stond het al 1-0 voor de thuisclub. Mark van der Zalm verzorgde de assist op Brandon Tichem, die zijn vierde treffer van het seizoen maakte. Het was wachten tot de slotfase van de tweede helft voordat Westlandia de zege definitief veiligstelde. Desley Bransen deed het voorbereidende werk en invaller Can Memisoglu bracht de 2-0 eindstand op het scorebord. 

Bij Westlandia hield Mark van der Zalm na een gele kaart een schorsing aan de derby over. HBS wacht maandag een nieuwe krachtsinspanning. Dan is JVC Cuijk te gast. Het aftellen voor de Kraaien is begonnen. Tot nu toe heeft de wisseling van de wacht HBS nog niets gebracht met vier nederlagen op een rij onder interim-trainer Ben van Dam.

Den Haag