Volledig scherm
Archieffoto Quick. © Evert-Jan Daniels

Quick-cricketers moeten tegen Sparta de laatste strohalm pakken

De cricketers van Quick kunnen morgen na 28 jaar uit de topklasse (50 overs) degraderen. De Hagenaars hebben lijfsbehoud op het hoogste niveau niet meer in eigen hand.

Quick ontvangt op Nieuw Hanenburg (11.00 uur) de enig overgebleven concurrent, Sparta 1888,voor een rechtstreekse confrontatie in de strijd tegen degradatie. Het eerste duel tegen Sparta in Capelle aan den IJssel verloor Quick met zes wickets.

Bij Sparta is Garnett Tarr (goed voor een century (100 runs) in de heenwedstrijd) inmiddels terug naar Zuid-Afrika. Bij Quick is het toeristenvisum van Hayden Brain (Zimbabwe), die in de eerdere onderlinge ontmoeting tot een half century (50 runs) kwam, ook verlopen. Het 15-jarige talent Lucas del Bianco is deze week naar Hongkong vertrokken.

Meest opvallende afwezige morgen bij Quick, dat in 2013 en 2014 nog landskampioen werd, is 'Doc' Mol. De routinier, die onlangs zijn 300ste wedstrijd in het vlaggenschip speelde, is op vakantie. Voormalig eerste-elftalspeler Alex Pototsky, die twee jaar geleden voor het laatst inviel, keert tegen de Capellenaren terug in de hoofdmacht.

Ook al wint Quick morgen, dan nog zal het ook volgende week zondag Voorburg Cricket Club moeten verslaan.

Bovendien moet het hopen dat stadgenoot HCC, dat nog een (kleine) kans op de landstitel heeft, ook in de laatste speelronde tegen Sparta, zijn sportieve plicht blijft doen.

Den Haag