Volledig scherm
HCC-Quick © Patrick Dolkens

Quick moet laatste strohalm grijpen in degradatiekraker

De cricketers van Quick kunnen zondag na 28 jaar degraderen uit de topklasse (50 overs). De Hagenaars hebben lijfsbehoud op het hoogste niveau niet meer in eigen hand.

Quick ontvangt op Nieuw Hanenburg (11.00 uur) de enig overgebleven concurrent, Sparta 1888, voor een rechtstreekse confrontatie in de strijd tegen degradatie.

Het eerste duel met Sparta in Capelle aan den IJssel verloor Quick, dat dit seizoen voor het eerst onder captaincy van Daan Vierling staat, met 6 wickets.

Bij Sparta is Garnett Tarr (goed voor een century in de heenwedstrijd) inmiddels terug naar Zuid-Afrika. Bij Quick is het toeristenvisum van Hayden Brain (Zimbabwe), die in de eerdere onderlinge ontmoeting tot een half century kwam, ook verlopen. Het 15-jarige talent Lucas del Bianco is deze week vertrokken naar Hongkong.

Vlaggenschip

Meest opvallende afwezige morgen bij Quick, dat in 2013 en 2014 nog landskampioen werd, is ‘Doc’ Mol. De routinier, die onlangs zijn 300ste wedstrijd in het vlaggenschip speelde, is op vakantie. Voormalig eerste elftalspeler Alex Pototsky, die twee jaar geleden voor het laatst inviel, keert tegen de Capellenaren terug in de hoofdmacht van de ‘Haantjes’.

Ook al wint Quick zondag, dan zal het ook volgende week zondag moeten winnen bij de zich vorige week definitief veilig gespeelde Voorburg Cricket Club.

Bovendien moet het hopen dat stadgenoot HCC, dat nog een (kleine) kans heeft op de landstitel, ook in de laatste speelronde tegen Sparta, zijn sportieve plicht blijft doen.

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Den Haag