Volledig scherm
René Zwinkels vond het verlies van Quintus onnodig. © Cees Elzenga / hetoog.nl

Quintus geeft overwinning in slotfase uit handen

De handbalsters van Quintus hebben het naar voren gehaalde competitieduel met Volendam met 22-23 verloren. Keepster Esther de Vos was de uitblinkster in het team van coach René Zwinkels.

Doordeweekse competitieduels zijn voor de clubs nooit een pretje. De meeste speelsters werken overdag of gaan naar school. Voor een avondwedstrijd is het dan lastig om optimaal gemotiveerd te zijn. Quintus en Volendam verdienden het compliment dat ze er voor de toeschouwers toch een aantrekkelijk kijkspel van wilden maken. Aanvankelijk verliepen de acties nog wat stroef, maar gaandeweg het duel oogden de aanvalscombinaties soepeler en was ook de afronding zorgvuldiger.

Dat er nog weleens wat mis ging, was niet zo verwonderlijk. Coach Zwinkels bouwt aan een nieuw team na het stoppen van zes speelsters. Volendam van trainer Ruud van den Broeck is debutant in de eredivisie en moet ondanks de overtuigende promotie nog wennen aan het hoogste landelijke niveau. De beleving was echter optimaal en dat bezorgde Volendam uiteindelijk de volle winst.

Quote

We gingen te veel mee in het spel van Volendam.

René Zwinkels

Bij 17-14 leek Quintus de zege te grijpen, maar een gretig Volendam boog de achterstand knap om naar 19-22 en 21-23. Het spel golfde heen en weer. Zwinkels: ,,Dat was onze fout. We gingen te veel mee in het spel van Volendam. Het was rennen en vliegen en wij maakten daardoor te veel technische fouten. We hebben de partij onnodig weggegeven."

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Den Haag