Volledig scherm
Jop Verhagen speelde zijn honderdste wedstrijd voor RKAVV, maar het lukte hem niet daarin te scoren. © Foto PR

RKAVV blijft na salonremise definitief in de hoofdklasse

HoofdklasseHet was vorige week al duidelijk, maar nu is het officieel. RKAVV speelt ook volgend seizoen in de hoofdklasse. Een salonremise tegen SV Meerssen (2-2) volstond.

Alleen door een grote nederlaag en bizarre uitslagen op andere velden kon RKAVV nog op een nacompetitieplek belanden. Daar zou het nooit van komen. Zeker niet toen Hamza Boukhari, die naar TAC’90 vertrekt, na negen minuten op de middenlijn zijn duel won en een vrije doortocht had. Hij rondde de kans beheerst af: 1-0.

Daarna kwamen de Limburgers beter in de wedstrijd en werd het gezapig aan Leidschendamse kant. De gelijkmaker kon niet uitblijven en kwam er kort voor rust. Doelman Petter van Pruijssen kon een zachte inzet van Julien Rompelberg niet klemmen, waarna Agil Sahin de rebound benutte. Daarbij raakte de RKAVV-doelman, die klaagde over duizeligheid, geblesseerd en moest hij het veld verlaten.

Na de pauze deed de thuisploeg weinig waardoor Sahin een tweede keer kon scoren. Ter illustratie van hoeveel belang beide ploegen aan het duel hechten: Meerssen bracht haar reserve-doelman als veldspeler in en Jop Verhagen, die zijn 100ste wedstrijd voor RKAVV speelde, werd een doelpunt gegund. Maar de naar Nootdorp vertrekkende Verhagen vond het net niet.

Dat deed wel Boukhari voor een tweede keer, toen hij alleen op de doelman afging. In het laatste kwartier gooiden RKAVV en Meerssen, dat na een blessure nog maar tien man overhield, het op een akkoordje en werd de salonremise over de streep getrokken.

Den Haag