Volledig scherm
Hayden Bergen, hier op archiefbeeld nog trefzeker tegen UDI'19, liet een grote kans liggen om de 2-0 te maken tegen Halsteren. © Frans De Best Fotografie

RKAVV dicht bij knappe overwinning op koploper Halsteren

HoofdklasseRKAVV speelde zondagmiddag verdienstelijk gelijk tegen koploper Halsteren. Op sportpark Kastelenring eindigde het duel, na een 1-0 ruststand, in 1-1.

De rood-witte brigade van Maurizio Ceccucci haalde een verdiend punt tegen de bezoekers uit Noord-Brabant, maar dat hadden er eigenlijk drie moeten zijn. Zes minuten voor het eindsignaal scoorde Halsteren namelijk pas de gelijkmaker. Invaller Jay-Jay Meierdres, koud in het veld, schoot de bal uit een hoekschop achter Mike ten Kroode.

Maar wat was RKAVV dicht bij een sensationele overwinning op de koploper. Want stel dat Hayden Bergen vijf minuten na rust de bevrijdende 2-0 had binnengeschoten? Hij had hiermee de 1-0 van Hamza Boukhari, na precies een half uur, nog meer glans kunnen geven. De aanvaller van de Leidschendamse hoofdklasser faalde echter vogeltje vrij voor Halsteren-doelman Arjen Pietersma.

De 1-1 eindstand weerspiegelde wel de verhoudingen op het veld. Ook Halsteren kreeg namelijk voldoende kansen op meer treffers. Voor Robin Steffens en Riemer Bovet eindigde het duel helaas in mineur. Beide RKAVV-ers vielen in de slotfase geblesseerd uit.

Een mengeling van blijdschap en teleurstelling overheerste na afloop bij de rood-witten. Een stunt was dichtbij, maar het behaalde punt werd uiteindelijk toch door de Leidschendammers gekoesterd.

Den Haag