Volledig scherm
Robin Steffens (links), hier op archiefbeeld, maakte het tweede doelpunt voor RKAVV. © Hans van der Valk

RKAVV heeft geen zorgen om nacompetitie meer na zege op IFC

HoofdklasseRKAVV speelt zo goed als zeker ook volgend jaar in de hoofdklasse. De Leidschendammers wonnen met 2-4 bij concurrent IFC, waardoor ze alleen in theorie nog op een nacompetitieplek terecht kunnen komen.

Met vier ploegen die nacompetitie proberen te ontlopen, is het ongemeen spannend onderin de hoofdklasse. Naast Vlissingen en Leonidas zijn dat ook de twee ploegen die elkaar in Hendrik-Ido-Ambacht troffen. Vandaar dat beide ploegen op de winst speelden en daarvoor in de eerste helft de nodige kansen kregen. Uiteindelijk gingen de Leidschendammers er het meest efficiënt mee om. Nadat een kopbal van Jordy de Wit van de lijn werd gehaald, was Jeffrey van Lochem in de 23ste minuut wel succesvol. Hij ontfutselde verdediger Tim Willemstijn de bal en omspeelde vervolgens doelman Davey van Pelt: 0-1.  Vijf minuten later verdubbelde RKAVV de score toen aanvoerder Robin Steffens een vrije trap van Hamza Boukhari binnenkopte: 0-2.

Na de pauze werd de thuisploeg, die ook niets aan een nederlaag heeft, sterker. Aanvoerder Danny Slingerland bracht de spanning in de 71ste minuut terug: 2-1. Maar nauwelijks zes minuten later ging Willemstijn opnieuw in de fout. Hij trok Van Lochem in het strafschopgebied naar de grond. Boukhari benutte met enige moeite de penalty: 1-3. In de 82ste minuut maakte invaller Jop Verhagen aan alle onzekerheid een einde. Op een lange bal van doelman Petter van Pruijssen rondde hij beheerst af: 1-4.

Slingerland benutte nog een van richting veranderde vrije trap, maar dichterbij kwam IFC niet meer: 2-4. RKAVV is officieel nog niet veilig maar heeft veruit het beste doelsaldo van de vier, zodat de Leidschendammers praktisch zeker van handhaving zijn.

Den Haag