Volledig scherm
Rico de Boer (rechts, op archiefbeeld) scoorde tegen Gemert uit een strafschop. © Frans De Best Fotografie

RKAVV laat Gemert in de slotfase ontsnappen

HoofdklasseRKAVV bood vanavond goed tegenstand tegen Gemert, de nieuwe nummer 2 van de hoofdklasse B. De Brabanders kwamen twee keer op achterstand, maar verlieten Leidschendam alsnog met de drie punten (2-3).

Hayden Bergen, afgelopen zomer overgekomen van RKDEO, maakte na een lange bal van Remco Overdevest na 18 minuten de openingstreffer. De ploeg van trainer Maurizio Ceccucci kon niet lang van die voorsprong genieten. Ralph Kemper kon voor het doel van Mike ten Kroode vrij intikken na een voorzet van Sander Vereijken.

Bergen was na het uitvallen van Justin van Rijswijk (vervangen door Riemer Bovet) opnieuw gevaarlijk. Na een solo langs drie man gaf hij voor op spits Jeremy van Lochem, die de bal tegen de hand van Gemert-aanvoerder Joost Habraken schoot. Rico de Boer benutte de toegekende strafschop: 2-1.

Nog voor het einde van de eerste helft maakte Gemert opnieuw gelijk. Kemper kwam na een nieuwe voorzet van Vereijken opnieuw vrij voor het Leidschendamse doel. De topschutter voltooide in de 82ste minuut zijn hattrick, toen hij na mistasten van Peter LoMonaco Ten Kroode opnieuw passeerde.

Invaller Jop Verhagen kreeg in de extra tijd dé mogelijkheid op de 3-3, maar schoot na een klutssituatie op doelman Bono Barten.

Den Haag