Volledig scherm
René Romeijn kan na één jaar vertrekken bij Quintus. © Patrick Dolkens

Romeijn: Ik deed het met de beste bedoelingen

HandbalDe breuk tussen trainer René Romeijn en handbalvereniging Quintus sloeg in als een bom. Het leek een prima match, maar toch ging het onverwacht mis.

Romeijn is nog beduusd dat hij te horen kreeg dat Quintus geen gebruik meer wil maken van zijn diensten. De teleurgestelde oefenmeester: ,,Ze verwijten mij dat ik te eigenmachtig ben opgetreden met sponsoring en het organiseren van acties om geld binnen te halen. Ik heb mijn contacten aangeboord, maar had meer overleg moeten plegen met bestuur en penningmeester.”

Quote

Ik wilde de vereniging snel omhoog brengen.

René Romeijn

Ook de speelsters voelden zich overvallen. Cynthia Grift namens de spelersraad: ,,Er is begrip voor de beslissing, maar de teleurstelling is groot. Het is een geschil tussen René en het bestuur waarbij de groep niet betrokken was. Dat maakt het extra vervelend. Wij vinden het jammer dat hij weg moet. Er was een prima klik met René.”

Romeijn: ,,Mijn bedoelingen waren goed, maar niet in overeenstemming met het beleid van de vereniging. Ik heb inderdaad niet altijd de formele weg bewandeld. Ik wilde de vereniging snel omhoog brengen. Dan kun je niet blijven wachten op een beslissing van het bestuur”, vindt Romeijn, die eerder Quintus naar landstitels en bekers leidde. Dat was ook de reden dat Quintus hem terughaalde. Een herhaling van dat succes komt er niet. Na één seizoen houdt het op. Ook ditmaal zijn er alleen maar verliezers.

Den Haag