Spelers van RVC Celeritas zien hoe scheidsrechter Julia van Es een rode kaart trekt in het duel met Oliveo. Van Es trok even later de rode kaart weer in.
Volledig scherm
PREMIUM
Spelers van RVC Celeritas zien hoe scheidsrechter Julia van Es een rode kaart trekt in het duel met Oliveo. Van Es trok even later de rode kaart weer in. © Angelo Blankespoor

Scheidsrechter trekt rode kaart in en nieuwkomer stoomt door: lees hier alles over het amateurvoetbal

Voetbal TotaalHet nieuwe, maar ambitieuze FC Skillz heeft als nieuwkomer in de derde klasse direct de eerste periodetitel gepakt. Hoofdklassers HBS en RKAVV verdeelden in de avonduren de punten en in Rijswijk trok scheidsrechter Julia van Es een rode kaart om die kort daarna terug te trekken. Wat gebeurde er nog meer op de amateurvoetbalvelden? Met dit overzicht ben je weer helemaal bij. 

 1. Shaquille Pinas ontwikkelt zich snel bij ‘het Ajax van Bulgarije’: ‘Iedereen geeft 150 procent tegen ons’
  PREMIUM

  Shaquille Pinas ontwikkelt zich snel bij ‘het Ajax van Bulgarije’: ‘Iedereen geeft 150 procent tegen ons’

  Hoe anders ziet de wereld van Shaquille Pinas (23) er nu uit ten opzichte van een jaar geleden? Vorig seizoen vocht hij met ADO Den Haag tegen degradatie uit de eredivisie, nu heeft de Rotterdammer met de Bulgaarse topclub Ludogorets meerdere Europa Leagueduels achter zijn naam staan. En maandag speelt Pinas met zijn huidige club de topper in Bulgarije tegen CSKA Sofia, de ploeg van Alan Pardew. ,,In Razgrad is niet zo veel te doen, dus kan de focus volledig op het voetbal.”
 2. Emoties bij Schipluiden na overlijden clubicoon en ernstig zieke selectiespeler: ‘Keiharde knal voor je kop’
  PREMIUM

  Emoties bij Schiplui­den na overlijden clubicoon en ernstig zieke selectie­spe­ler: ‘Keiharde knal voor je kop’

  Bij de hechte dorpsclub Schipluiden kreeg men de afgelopen weken klap na klap te verwerken. Clubicoon Ton Bekkers kwam plotseling te overlijden en bij selectiespeler Pim Hoornweg, die zijn teamgenoten zaterdag met zijn aanwezigheid verraste, werd acute leukemie vastgesteld. De minuut stilte op sportpark Keenenburg zorgde voor de aanwezigen voor kippenvel. ,,Schipluiden is een hechte gemeenschap. We staan voor elkaar op als het nodig is.”
 3. Scheidsrechter Ivar is wangedrag spelers zat en stopt: 'Ik werd bespuugd, uitgescholden en geslagen’
  PREMIUM

  Scheids­rech­ter Ivar is wangedrag spelers zat en stopt: 'Ik werd bespuugd, uitgeschol­den en geslagen’

  Na het zoveelste incident op en rond de voetbalvelden was scheidsrechter Ivar Gieles (31) uit Den Haag er helemaal klaar mee. De afgelopen jaren is hij beschimpt, bespuugd en kreeg hij zelfs een tik op zijn hoofd van een supporter. Hij haalt zijn voetbaltas voorlopig niet meer uit de kast en maant de KNVB tot actie. ,,Ik laat me niet langer vrijwillig voor de ergste dingen uitmaken.”

Den Haag