Spelers van RVC Celeritas zien hoe scheidsrechter Julia van Es een rode kaart trekt in het duel met Oliveo. Van Es trok even later de rode kaart weer in.
Volledig scherm
PREMIUM
Spelers van RVC Celeritas zien hoe scheidsrechter Julia van Es een rode kaart trekt in het duel met Oliveo. Van Es trok even later de rode kaart weer in. © Angelo Blankespoor

Scheidsrechter trekt rode kaart in en nieuwkomer stoomt door: lees hier alles over het amateurvoetbal

Voetbal TotaalHet nieuwe, maar ambitieuze FC Skillz heeft als nieuwkomer in de derde klasse direct de eerste periodetitel gepakt. Hoofdklassers HBS en RKAVV verdeelden in de avonduren de punten en in Rijswijk trok scheidsrechter Julia van Es een rode kaart om die kort daarna terug te trekken. Wat gebeurde er nog meer op de amateurvoetbalvelden? Met dit overzicht ben je weer helemaal bij. 

 1. Zielsgelukkige Thomas Verheydt is in bloedvorm bij ‘zijn ADO Den Haag’: ‘We zijn een geoliede machine’
  PREMIUM

  Zielsgeluk­ki­ge Thomas Verheydt is in bloedvorm bij ‘zijn ADO Den Haag’: ‘We zijn een geoliede machine’

  Er staat de afgelopen weken geen maat op ADO Den Haag-spits Thomas Verheydt. Hij maakte elf doelpunten in de laatste acht officiële wedstrijden en scoorde in de laatste zeven Keuken Kampioen Divisie-duels. Tegen NAC (4-1 overwinning) zorgde Verheydt er met twee goals voor dat ADO de strijd om promotie naar de eredivisie na de winterstop met uitstekende papieren kan voortzetten.
 2. Johan Cruijff verraste Mario van der Ende tijdens prijsuitreiking: ‘Gefeliciteerd hè, schiedsrechter’
  PREMIUM
  Column

  Johan Cruijff verraste Mario van der Ende tijdens prijsuit­rei­king: ‘Gefelici­teerd hè, schieds­rech­ter’

  Columnist Mario van der Ende had zich verheugd op de uitreiking van de prijzen op het Haags Sportgala. Zelf zou hij maandagavond in het Amare de prijs voor de ‘Haagse scheidsrechter van het jaar’ uit reiken. Het deed hem denken aan die keer dat hij met Rinus Michels en Johan Cruijff op het podium stond om een prijs in ontvangst te nemen. ,,Cruijff zei: gefeliciteerd hè, schiedsrechter.”

Den Haag