Volledig scherm
Brandon Robinson (midden) scoorde namens Scheveningen twee keer tegen Kozakken Boys. © Pro Shots/Marcel van Dorst

Scheveningen zet belangrijke stap richting lijfsbehoud

Tweede divisieScheveningen heeft vanmiddag in Werkendam een belangrijke stap richting lijfsbehoud in de tweede divisie gezet. De ‘Schollenkoppen’ waren met 2-3 te sterk voor Kozakken Boys en kunnen het resultaat van FC Lienden - VVSB, twee concurrenten, morgen rustig afwachten.

‘Boys’ nam het doel van Scheveningen-keeper Björn Bénard vanaf minuut één onder vuur en was in de eerste tien minuten dicht bij de openingstreffer. Onder andere Gwaeron Stout was met een kopbal op de paal gevaarlijk.

De ploeg van trainer John Blok speelde teruggetrokken en loerde met de snelle voorwaartsen Barry Rog, Brandon Robinson en Mehmet Aldogan op de counter. Uit één van die razendsnelle omschakelingen maakte Rog op aangeven van Aldogan 0-1.

De gelijkmaker van aanwinst Robert Mutzers, onder meer oud-speler van FC Dordrecht, zorgde even voor onrust bij de ploeg van trainer John Blok, maar Brandon Robinson zette Scheveningen met twee treffers op een ogenschijnlijk veilige marge. Oud-Feyenoorder Mats van Huijgevoort bracht de spanning vlak voor tijd nog terug.

Blok blijft niet te lang in de feeststemming hangen. ,,We treffen Lienden volgende week dus ik zit morgen weer langs de lijn om onze concurrenten te bekijken.”

Den Haag