Sem Steijn mag de wedstrijdbal van de wedstrijd tegen FC Dordrecht mee naar huis nemen. Hij maakte drie goals, zijn eerste hattrick in het betaalde voetbal.
Volledig scherm
PREMIUM
Sem Steijn mag de wedstrijdbal van de wedstrijd tegen FC Dordrecht mee naar huis nemen. Hij maakte drie goals, zijn eerste hattrick in het betaalde voetbal. © Pro Shots / Wouter Dill

Sem Steijn na eerste hattrick in betaald voetbal: ‘Keihard gewerkt aan mijn tekortkomingen’

Sem Steijn stal tijdens het duel met FC Dordrecht (5-1) de show. De 20-jarige middenvelder van ADO Den Haag scoorde via een knappe kopbal, een subtiele stift en een prachtige vrije trap. Het was zijn eerste hattrick in het betaalde voetbal. En dit seizoen heeft hij al tien keer gescoord. Naar eigen zeggen werkt hij veel aan zijn fysiek. ,,Het helpt heel erg als ik sneller ben.”

  1. Hervé Matthys ontpopt zich geruisloos tot leider van ADO: ‘Ik voel het wel in mijn benen’
    PREMIUM

    Hervé Matthys ontpopt zich geruisloos tot leider van ADO: ‘Ik voel het wel in mijn benen’

    Geruisloos heeft ADO Den Haag-verdediger Hervé Matthys zich ontpopt tot een van de stabiele factoren van de Haagse ploeg. De 26-jarige Belg werd in het duel met Roda JC van vrijdag zelfs voor het eerst sinds zijn komst naar Den Haag gewisseld. Matthys, die dinsdagavond tegen zijn oude ploeg Excelsior speelt, moet de boel achterin bij ADO bij elkaar zien te houden. ,,Ik ben ingestroomd in september en heb sindsdien alles gespeeld. Het vergt veel energie.”

Den Haag