Volledig scherm
Giovialli Serbony (midden), hier op archiefbeeld tegen HBS, maakte alweer zijn dertiende treffer van het seizoen en werd namens Westlandia matchwinner tegen ADO'20. © Aad Vanderknaap

Serbony opnieuw goud waard voor ontketend Westlandia

Derde divisieOok ADO’20 maakte op De Hoge Bomen kennis met de dadendrang van Westlandia. De dertiende treffer van Giovialli Serbony was goed voor de vijfde winst op een rij voor de Naaldwijkers. Na de winterstop werd nog geen enkel punt ingeleverd.

ADO’20 verliest maar zelden in het Westland. In 12 voorgaande onderlinge duels was er twee keer een remise en in 2015 éénmaal winst voor de thuisclub. Alle andere keren gingen de winstpunten mee naar Heemskerk. Dat behoorde ook dit seizoen op een kil en regenachtig sportpark tot de mogelijkheden, maar ADO’20 deed te weinig met de kansen die het kreeg. Bovendien weerde de verdediging van Westlandia zich kranig en had ook doelman Edgar Leerdam zijn aandeel in de zesde clean sheet van het seizoen.

Melvin Vissers stond halverwege de eerste helft aan de basis van de beslissende aanval van de wedstrijd. Hij stuurde Jedsel Markes op avontuur en die had oog voor topscorer Serbony. Het vlagsignaal voor buitenspel bleef terecht uit, zo wezen beelden uit. De camera werkte naar behoren. Dat kon van het scorebord en de geluidsinstallatie niet worden gezegd en vraagt om maatregelen.

Den Haag