Doelman Ton Thie tijdens een redding voordat Piet Keizer gevaarlijk kan worden tijdens een wedstrijd tussen Ajax en FC Den Haag. Eindstand: 5-0.
Volledig scherm
PREMIUM
Doelman Ton Thie tijdens een redding voordat Piet Keizer gevaarlijk kan worden tijdens een wedstrijd tussen Ajax en FC Den Haag. Eindstand: 5-0. © Hollandse Hoogte / ANP

‘Sierlijk en trouw’: Ton Thie was zonder twijfel ADO’s beste doelverdediger ooit

Ton Thie, de legendarische keeper van ADO Den Haag uit de jaren zestig en zeventig, is op 76-jarige leeftijd overleden. De bescheiden Thie, zijn laatste 25 jaar gelukkig in Gambia, wordt bejubeld als ‘echte Haagse held op het veld’ en was met 13 seizoenen een van de trouwste spelers van de club.

 1. Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankrekening’
  20

  Met lege handen na een scheiding: ‘Ik had niet eens een eigen bankreke­ning’

  In Nederland eindigt nog steeds een op de drie huwelijken in een echtscheiding. Hoewel vrouwen die met mannen trouwen steeds vaker blijven werken, staan vooral zij er na een scheiding het slechtst voor. Een parttime baan blijkt niet voldoende om hetzelfde leven te kunnen blijven leiden. Het is meestal de vrouw die na de scheiding driehoog-achter in een flatje eindigt. „Stellen praten niet over geld en vrouwen eisen hun positie niet op.”
 1. Vrouw rijdt met enorme snelheid in op hek en vrachtwagen
  Play

  Vrouw rijdt met enorme snelheid in op hek en vrachtwa­gen

 2. Van Basten over Klassieker: 'Als dit het niveau is, hebben we een groot probleem'
  Play

  Van Basten over Klassieker: 'Als dit het niveau is, hebben we een groot probleem'

Den Haag