Volledig scherm
Westlandia won vorig seizoen voor de 13e keer de Flynth Westland Cup door FC 's-Gravenzande in de finale te verslaan. © lex schmidt

Slotdag 47ste editie van de Westland Cup is er één met een bijsmaak

De 47ste editie van de Flynth Westland Cup zal bij de organiserende vereniging Naaldwijk en een aantal deelnemende verenigingen langer herinneringen blijven oproepen dan voorgaande jaargangen. Vandaag krijgt finalist eersteklasser Westlandia (za) de Westland Cup uitgereikt na een oefenwedstrijd tegen Naaldwijk.

Oorspronkelijke tegenstander hoofdklasser FC 's-Gravenzande speelt op hetzelfde tijdstip tegen DHC om de Sir Winston Cup. Na de winst in de halve finale op SC Monster gaf FC 's-Gravenzande aan het Haaglanden Voetbal Toernooi hoger in te schatten en er de voorkeur aan te geven daar met het eerste elftal in actie te komen. Een vervangend team naar De Hoge Bomen sturen, bleek niet mogelijk. Er werd (nu wel) gezocht naar een alternatieve datum voor de finale, maar omdat Westlandia al andere verplichtingen had, kon geen overeenstemming worden bereikt tussen de finalisten en de organisatie. FC 's-Gravenzande baalde. De hoofdklasser had graag drie finales gespeeld en na de districtsbeker nog twee bekertoernooien gewonnen. De afwikkeling was voor FC 's-Gravenzande onbevredigend. Op de eigen website geeft de hoofdklasser aan dat met de organisatie van de Flynth Westland Cup overleg gepleegd gaat worden over volgend seizoen.

Met het naar voren halen van de speeldata hopen de beide organisatoren elkaar volgend seizoen niet meer in de wielen te rijden. Niemand is content met de huidige situatie en halsstarrigheid voerde meer de boventoon dan rationeel denken. Om eersteklasser Westlandia, verantwoordelijk voor de uitschakeling van bekerhouder derdedivisionist Westlandia, een podium te bieden de Westland Cup in ontvangst te nemen, is Naaldwijk nu als sparringpartner opgetrommeld. Het is ook in gang gezet om de toernooisponsor tevreden te stellen. De naamgever had eerder al aangegeven het toernooi in ieder geval tot en met de vijftigste editie financieel te steunen.

Om 15.00 uur staat morgen eerst de replay van de finale van 1998, tussen Westlandia en VELO op het programma. Destijds won VELO met 2-1 door twee doelpunten van Ed van Bergenhenegouwen.

Elke ochtend het nieuws uit Westland in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Volledig scherm
Trainer Roy Wasmus wint met Westlandia (za) de Flynth Westland Cup. © Hans Bos

Den Haag