De ijshockeyers van Hijs Hokij vieren feest met de supporters. Een beeld dat voorlopig niet meer reëel is.
Volledig scherm
PREMIUM
De ijshockeyers van Hijs Hokij vieren feest met de supporters. Een beeld dat voorlopig niet meer reëel is. © Patrick Dolkens

Sportclubs balen van ‘nergens op gebaseerde’ nieuwe maatregelen: ‘Zonder publiek heeft het geen zin’

Tot minstens vrijdag 3 december worden sportwedstrijden zonder publiek afgewerkt. Zowel binnen als buiten, op prof- en amateurniveau. ADO-VVV leek de best bezochte wedstrijd van dit seizoen te gaan worden, de basketballers van The Hague Royals staan aan de vooravond van de publiektrekkende derby tegen ZZ Leiden en bij Hijs Hokij speelt men zonder publiek liever helemaal niet. De maatregel zorgt voor vraagtekens en onbegrip in de sportwereld. ,,Ondoordacht en nergens op gebaseerd.”

 1. Dirk van Duijvenbode gaat voor nieuwe zegereeks op WK: ‘Het had al een maand geleden mogen beginnen’
  PREMIUM

  Dirk van Duijvenbo­de gaat voor nieuwe zegereeks op WK: ‘Het had al een maand geleden mogen beginnen’

  Op het wereldkampioenschap darts van vorig jaar stond hij middenin de spotlights. Dirk van Duijvenbode (29) uit ’s-Gravenzande speelde een ijzersterk toernooi en werd uiteindelijk in de kwartfinale door Gary Anderson tot een halt geroepen. Een jaar later is Aubergenius naar eigen zeggen klaar om het kunstje van vorig jaar te herhalen. ,,Het WK had voor mij al een maand geleden mogen beginnen.”
 2. Oranje-keeper Ravensbergen klimt uit diep dal en is fit voor het EK: ‘Kreeg mijn voet niet eens meer omhoog’
  PREMIUM
  EK

  Oran­je-kee­per Ravensber­gen klimt uit diep dal en is fit voor het EK: ‘Kreeg mijn voet niet eens meer omhoog’

  Bart Ravensbergen (28) is na een zware rugblessure en een intensief revalidatietraject op tijd fit om het doel van Oranje op het EK Handbal te verdedigen. Vanaf donderdag wil de Voorschotenaar in Hongarije met zijn reddingen weer belangrijk zijn voor zijn land, al werd het herstel na zijn hernia een race tegen de klok. ,,Ik was bang dat mijn handbalcarrière definitief voorbij was.”

Den Haag