Volledig scherm
Apeldoorn - Steffie van der Peet © photo: Cor Vos

Steffie van der Peet debuteert met brons op EK

Steffie van der Peet kan terugkijken op een geweldig debuut op het EK Baanwielrennen. De geboren Haagse pakte gisteravond op haar thuisbaan in Apeldoorn een bronzen medaille met het Nederlands team op het onderdeel teamsprint. Nederland bleef Litouwen in de strijd om de derde plek op dit 500 meter lange onderdeel voor duo's in een tijd van 33.02 nipt voor.

Van der Peet:,,Van zo'n debuut kon ik alleen maar dromen. Ik was pas op het allerlaatste moment zeker van een startbewijs op mijn grootste toernooi ooit. Vooraf had ik geen specifieke verwachtingen voor deze race." De 20-jarige baanwielrenster doet zondag nog mee aan de 500 meter lange tijdrit.

Mylene de Zoete maakt eveneens haar debuut op het EK. De 20-jarige Naaldwijkse werd gisteravond zevende op de ploegenachtervolging. ,,Dat was het hoogste haalbare voor ons. Ons hoofddoel was de kwalificatieronde doorkomen."

Daarvoor moest Nederland minimaal achtste worden van de elf deelnemende landen.,, Dat lukte ons precies, al hadden wij dat tijdens de race niet direct verwacht." De Zoete was aanvankelijk niet blij met de tijd van 4.30.77. Ierland kende ondanks snellere tussentijden echter een inzinking in de slotfase, waardoor Nederland uiteindelijk sneller bleek.,,Wij bleven wel goed doordraaien."

De Naaldwijkse is nu klaar met haar toernooi.,,Ik hoop dat wij begin 2020 naar het WK mogen."

Elke ochtend het nieuws uit Den Haag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Den Haag