Volledig scherm
Pim Vijfvinkel (17) debuteerde voor Storks. © robert van stuyvenberg

Storks verliest ook derde duel met Hoofddorp

Storks heeft ook de derde wedstrijd binnen een week van Hoofddorp Pioniers verloren. In het inhaalduel werd het 5-2 voor de Noord-Hollanders.

Bijzonder was dat de zeventienjarige catcher Pim Vijfvinkel zijn debuut maakte. Omdat Jurriaan Dijk (studie) en Milo Botman (blessure) ontbraken en Quinlan de Windt (derde honk) vanwege een duimblessure niet achter de thuisplaat kon plaatsnemen, paste Storks een noodgreep toe. Vijfvinkel is lid van de Tsunami-honkbalschool en speelt normaal gesproken zijn wedstrijden voor SV Wassenaar. Maar omdat hij is 'uitgeleend' aan de overgangsklasser, mag hij ook voor een ander team spelen. ,,En hij deed het prima", zegt assistent-coach Erwin van der Schrier, die in het verleden bij Wassenaar met de catcher samenspeelde. ,,Het hangt van personele problemen af of het vaker gebeurt."

Het verschil tussen beide ploegen zat volgens Van der Schrier 'in de handschoen'. ,,Zij hebben zeker zeven of acht zekere honkslagen gepakt. Soms zag het er spectaculair uit, alleen is het vervelend als jij de slagploeg bent."

Op een driehonkslag van Johnny Schmook kwam bij een 2-0 achterstand Quinlan de Windt binnen. Daarna sloeg Joey Schmook zijn broer over de thuisplaat.

Ondertussen kan, met nog negen duels te gaan, Storks zich gaan opmaken voor de play-offs. Zeer waarschijnlijk wordt de nummer 5 de tegenstander om in de eerste poging degradatie te ontlopen. Naast Pioniers kunnen ook HCAW en Quick Amersfoort nog op die plek eindigen. Is er een voorkeur? ,,Maakt niet uit wie het is, we moeten het zelf doen."

Den Haag