Volledig scherm
Yannick Blom (rechts op archiefbeeld) keerde bij SV Nootdorp terug op de bank. © Franca Dobbe-van Berkum

SV Nootdorp dankzij remise naar nacompetitie om lijfsbehoud

HoofdklasseSV Nootdorp moet via de nacompetitie lijfsbehoud in de hoofdklasse afdwingen. De ploeg van trainer Dick Boereboom is komend weekend vrij en stroomt een week later in in de tweede ronde (uitduel). Bij een zege wordt er op neutraal terrein een finale om lijfsbehoud gespeeld.

Nootdorp moest in de laatste speelronde DFS, dat met een punt minder aan het duel met Swift begon, onder zich houden. De ploeg uit Opheusden verloor met 1-4 en degradeerde daardoor uit de hoofdklasse. De geel-zwarten speelden op sportpark ’s-Gravenhout gelijk tegen Jodan Boys (0-0), maar hadden zich ook bij een nederlaag voor de nacompetitie geplaatst.

Voor die remise moest Nootdorp wel hard werken. De bezoekers plaatsten zich al voor de nacompetitie om promotie en konden vrijuit spelen. Coach Dennis van den IJssel spaarde drie basiskrachten, maar zijn ploeg was negentig minuten lang de bovenliggende partij. Dat overwicht werd niet omgezet in een doelpunt. Peter Korteling en Ryan Lugtigheid waren namens de thuisploeg dicht bij de openingstreffer.

Na rust was het helemaal tegenhouden voor Nootdorp, waar de vorig jaar gestopte aanvoerder Yannick Blok reserve was. Jean-Pierre Ascension zorgde met een afstandsschot voor het enige gevaar van de thuisploeg. Doelman Yannic Augustinus werd vanwege zijn reddingen uitgeroepen tot man of the match.

Den Haag