Volledig scherm
Trainer Dick Boereboom. © De Hollander Sander

SV Nootdorp houdt het spannend tot de laatste wedstrijd

HoofdklasseSV Nootdorp had vanmiddag met een zege op XerxesDZB directe degradatie definitief ontlopen. Het liep op sportpark Faas Wilkes in Rotterdam anders voor de ploeg van trainer Dick Boereboom (2-0 verlies).

Omdat ook DFS, concurrent in het ontlopen van directe degradatie, verloor (5-1 tegen Spijkenisse) behoudt Nootdorp met nog één wedstrijd te spelen een voorsprong van een punt op de ploeg uit Opheusden. De geel-zwarten treffen in de laatste wedstrijd Jodan Boys, dat zich voorbereidt op deelname aan de nacompetitie om promotie, terwijl DFS Swift treft. De Amsterdammers zijn ook nog niet zeker van direct lijfsbehoud, dus moeten tegen DFS nog aan de bak.

Dat is goed nieuws voor Nootdorp, maar de ploeg had zich vanmiddag al van de nacompetitie moeten verzekeren. ,,Het voelde bij ons niet alsof er veel op het spel stond’’, aldus Boereboom. Zijn ploeg creëerde weinig en kwam door een doelpunt van William Darjij op achterstand. Via de carambole zorgde Ricoberto Luijando voor het enige gevaar voor het Rotterdamse doel.

Na de rust kwam Nootdorp beter voor de dag, maar pogingen van Randy Stanneveld, Angelo Ravenberg, Gillian Pieper en Dominique Ariës troffen geen doel. In de laatste minuut schoot Bruce van Kesteren de tweede treffer achter Ronald Simonis.

Den Haag