Volledig scherm
PREMIUM
Mario Koswal verwijt zichzelf dat TAC'90 volgende week nog geen kampioen kan worden. ,,Al spelen we zes keer gelijk, dan worden we ook kampioen. Dat had ik nooit moeten zeggen tegen mijn spelersgroep”, geeft hij aan. © robert van stuyvenberg

TAC’90 moet gepland kampioensfeest afblazen

Tweede klasseEen gemiste penalty, een rode kaart, veel (mooie) goals en vooral heel goed voetbal. Er gebeurde genoeg bij de kraker tussen TAC’90 en Laakkwartier dat eindigde in 3-3. Net als in het vorige treffen (uitslag 3-5) was de wedstrijd ook zondag weer pure reclame voor het Haagse amateurvoetbal.

Waar de neutrale kijker op het zonnige Sportpark De Verlichting een leuke middag had, waren de druiven voor de thuisploeg na afloop erg zuur. Door het gelijke spel gaat het geplande kampioensfeest van aankomende Paaszaterdag niet door. ,,Ik moet nu een bandje gaan afzeggen. Alles was al geregeld”, zegt TAC’90 trainer Mario Koswal, die ook in zijn opstelling al rekening hield met de kampioenswedstrijd. Zo gaf hij Fernando Couvreur rust omdat hij met vier gele kaarten op scherp stond. ,,Ik wilde niet dat hij geschorst zou zijn voor volgende week. Ik gunde hem die wedstrijd.”

Den Haag