Volledig scherm
Tarik Khbabez is nog ongeslagen bij ONE. © robert van stuyvenberg

Tarik Khbabez blijft ongeslagen en wil wereldtitel

Tarik Khbabez boekte afgelopen zaterdag wederom een overwinning bij ONE Championship: Legendary Quest. De Haagse zwaargewicht kickbokser versloeg Anderson 'Braddock' Silva op punten (4-0) en blijft daardoor ongeslagen bij ONE Championship.

Trainer Maikel Polanen kijkt terug op een moeizaam, maar bloedstollend gevecht. ,,Het was niet Tarik's beste partij. Dit was onder meer het gevolg van een mindere voorbereiding. Hij heeft last gehad van kleine blessures waardoor hij minder hard heeft getraind. Daardoor kon hij niet brengen wat iedereen graag van hem ziet."

Desondanks slaagde de bokser van ARJ Trainingen erin om zijn Braziliaanse tegenstander, die eerder ook al eens tegenover Rico Verhoeven en Badir Hari stond, de overhand te krijgen en de partij naar zich toe te trekken.

Het staat vrijwel vast dat Khbabez in oktober voor de wereldtitel in de ring stapt. ,,Binnen twee weken hopen we daar duidelijkheid over te krijgen, maar ik acht de kans zeer groot dat dit gevecht in Japan gaat plaatsvinden", zegt Polanen.

In de toekomst sluit hij een partij tegen Rico Verhoeven ook niet uit. ,,Dat is onder meer afhankelijk van met welke organisatie Verhoeven in zee gaat. Tekent hij bij ONE dan is het een kwestie van tijd voor hij Tarik tegenkomt. Gaat Rico uiteindelijk toch met Glory in zee dan is het voorlopig uitgesloten.

Den Haag