Handbalster Anouk Zwinkels staat vrijdagavond voor een dicht hek bij het sportcomplex van Quintus. De accommodatie in Kwintsheul blijft voorlopig gesloten, waardoor het eredivisieduel met Fortissomo in het water valt.
Volledig scherm
PREMIUM
Handbalster Anouk Zwinkels staat vrijdagavond voor een dicht hek bij het sportcomplex van Quintus. De accommodatie in Kwintsheul blijft voorlopig gesloten, waardoor het eredivisieduel met Fortissomo in het water valt. © Thierry Schut

Tophandbal of niet, sportcomplex Quintus blijft gesloten: ‘Ik snap de beslissing, maar mijn hart huilt’

De telefoon van John van der Valk, voorzitter van het stichtingsbestuur van Quintus, staat sinds donderdagmiddag roodgloeiend. De sportvereniging uit Kwintsheul stuurde een brief naar alle leden dat het sportcomplex per vrijdag 17.00 uur volledig gesloten zou worden. Reden? Bestuurders worden persoonlijk verantwoordelijk gehouden voor het naleven van de coronamaatregelen. Het zorgde voor veel onrust en vragen, met name bij de bestuurders van de handbaltak, die het besluit nog probeerden van tafel te vegen.

 1. Michelle Dekker na week van uitersten tóch naar Peking: ‘Ik vind mijn uitverkiezing terecht’
  PREMIUM
  Olympische Spelen

  Michelle Dekker na week van uitersten tóch naar Peking: ‘Ik vind mijn uitverkie­zing terecht’

  Het was een week voor uitersten voor snowboardster Michelle Dekker (25). Vorige week vrijdag liep ze nog plaatsing voor de Olympische Spelen in Peking nog mis. In Oostenrijk eindigde ze tijdens haar allerlaatste kans op de parallelreuzenslalom niet bij de beste vier. Maar deze week kwam er tóch goed nieuws: de Zoetermeerse mag alsnog naar Peking. ,,Moet het juiste snowboardmateriaal nog bij elkaar zoeken.”
 2. Voorbijgestreefde Robin Haase geeft hoop niet op: ‘Als mensen mij al willen afschrijven, vind ik dat prima’
  PREMIUM

  Voorbijge­streef­de Robin Haase geeft hoop niet op: ‘Als mensen mij al willen afschrij­ven, vind ik dat prima’

  De Australian Open is voor Hagenaar Robin Haase (34) voorbij. In het enkelspel werd hij al tijdens de kwalificaties uitgeschakeld, vrijdag werd hij met zijn dubbelpartner Botic van de Zandschulp ook uit het dubbeltoernooi geknikkerd. De huidige nummer 229 lijkt inmiddels definitief voorbij gestreefd door een jongere generatie Nederlandse tennissers. ,,Als mensen mij al willen afschrijven, dan vind ik dat prima.”

Den Haag