Albert van der Dussen werkte eerder drie seizoenen als hoofdtrainer bij VELO.
Volledig scherm
Albert van der Dussen werkte eerder drie seizoenen als hoofdtrainer bij VELO. © Privefoto

Van der Dussen keert als hoofd opleiding terug bij VELO

Albert van der Dussen is per 1 juli de nieuwe hoofd opleiding van VELO. De ervaren Hagenaar tekent een meerjarig contract bij de club uit Wateringen. Hij keert daarmee terug bij de club die hij als trainer tussen 2015 en 2018 drie seizoenen lang onder zijn hoede had.

Van der Dussen wordt vanwege zijn ervaring als hoofdtrainer en als KNVB-docent door VELO gezien als de perfecte man om de opleiding van de zaterdag-eersteklasser meer vorm te geven. Bovendien deed hij sinds dit seizoen ervaring op in de functie als hoofd opleiding bij Scheveningen. Daar vertrekt hij aan het einde van het seizoen, nu de actiepunten waarmee hij aan de slag was gegaan allemaal afgerond zijn.

Tegenover deze krant gaf hij begin dit jaar al aan dat de functie van hoofd opleiding hem goed bevalt. ,,Ik moet zeggen dat ik mij lekker voel in deze functie”, zei hij. ,,Het is een verzameling van activiteiten die ik allemaal op het hoogste niveau heb gedaan.” Bij VELO krijgt hij ook de verantwoordelijkheid voor het opleiden van trainers voor de niet-jeugdselecties.

Den Haag