Dmitri Bulykin leek niet snel, maar dat was hij wel. De bonkige spits had een uitstraling van Éric Cantona en scoorde als het hem uitkwam.
Volledig scherm
PREMIUM
Dmitri Bulykin leek niet snel, maar dat was hij wel. De bonkige spits had een uitstraling van Éric Cantona en scoorde als het hem uitkwam. © Willem Vernes

Van ‘tsaar’ Bulykin tot de ‘zonverduisterende’ Verheydt: dit is de top 10 cultspitsen van ADO Den Haag

Nadrukkelijk aspect van de clubcultuur van ADO Den Haag is een cultvoetballer in de punt van de aanval. Afgelopen weekend liet Thomas Verheydt met zijn treffer tegen Almere City weer zien waarom dat zo goed werkt. In die even ongrijpbare als onweerstaanbare categorie spreken deze groen-gele cultspitsen het meest tot de verbeelding.

  1. Johan Cruijff verraste Mario van der Ende tijdens prijsuitreiking: ‘Gefeliciteerd hè, schiedsrechter’
    PREMIUM
    Column

    Johan Cruijff verraste Mario van der Ende tijdens prijsuit­rei­king: ‘Gefelici­teerd hè, schieds­rech­ter’

    Columnist Mario van der Ende had zich verheugd op de uitreiking van de prijzen op het Haags Sportgala. Zelf zou hij maandagavond in het Amare de prijs voor de ‘Haagse scheidsrechter van het jaar’ uit reiken. Het deed hem denken aan die keer dat hij met Rinus Michels en Johan Cruijff op het podium stond om een prijs in ontvangst te nemen. ,,Cruijff zei: gefeliciteerd hè, schiedsrechter.”

Den Haag