Logan van Beek wil met Nederland de voorronde van het WK winnen. ,,Dan voegen we ons bij de beste twaalf van het toernooi.”
Volledig scherm
PREMIUM
Logan van Beek wil met Nederland de voorronde van het WK winnen. ,,Dan voegen we ons bij de beste twaalf van het toernooi.” © Patrick Dolkens

Van Voorburg naar miljoenenpubliek: ‘Kiwi’ Logan van Beek wil vlammen op het WK

Logan van Beek speelt deze maand voor een miljoenenpubliek. En daar was het hem allemaal om te doen toen hij naar Nederland terugkeerde. De in Nieuw-Zeeland geboren cricketer speelde afgelopen seizoen voor VCC uit Voorburg en staat binnenkort in Oman en de Verenigde Arabische Emiraten op het WK T20.

 1. Beerput open in cricketrel: HCC in verlegenheid gebracht met foto van schunnige tekst in kleedkamer
  PREMIUM

  Beerput open in cricketrel: HCC in verlegen­heid gebracht met foto van schunnige tekst in kleedkamer

  Een nieuw hoofdstuk in de cricketrel brengt de Haagse club HCC in verlegenheid. Er is een foto opgedoken uit de kleedkamer met daarop een schunnige tekst over competitietegenstander Punjab. Pijnlijk voor HCC, omdat de Hagenaars laatst zelf van het veld stapten na een vermeende racistische opmerking van de tegenpartij. Sindsdien zijn de play-offs al zeker een week opgeschort.
 2. Punjab vraagt bond om onderzoek naar racisme: ‘Het is duidelijk dat er iets niet goed zit in het cricket’
  PREMIUM

  Punjab vraagt bond om onderzoek naar racisme: ‘Het is duidelijk dat er iets niet goed zit in het cricket’

  Punjab heeft bij de bond een verzoek ingediend om onderzoek naar racisme in de cricketsport te doen. Aanleiding daarvoor zijn de recente incidenten op het hoogste Nederlandse niveau van het cricket. Na een racistisch opgevatte opmerking van een VOC-speler werd de wedstrijd HCC-VOC gestaakt en op een door HCC bij Punjab achtergelaten whiteboard stond de term ‘Behenchods’. Dat is een schunnige verwijzing, hetgeen in het Hindi en Urdu seks met je zus betekent.
 3. Emoties bij Schipluiden na overlijden clubicoon en ernstig zieke selectiespeler: ‘Keiharde knal voor je kop’
  PREMIUM

  Emoties bij Schiplui­den na overlijden clubicoon en ernstig zieke selectie­spe­ler: ‘Keiharde knal voor je kop’

  Bij de hechte dorpsclub Schipluiden kreeg men de afgelopen weken klap na klap te verwerken. Clubicoon Ton Bekkers kwam plotseling te overlijden en bij selectiespeler Pim Hoornweg, die zijn teamgenoten zaterdag met zijn aanwezigheid verraste, werd acute leukemie vastgesteld. De minuut stilte op sportpark Keenenburg zorgde voor de aanwezigen voor kippenvel. ,,Schipluiden is een hechte gemeenschap. We staan voor elkaar op als het nodig is.”

Den Haag