Volledig scherm
Fons Groenendijk. © Pro Shots

Veel is nog hetzelfde bij ADO, maar wie gaat scoren?

ADO wisselde in voorbereiding opzienbarende nederlagen af met bemoedigende optredens. Zo werd er verloren van de amateurs van GOES (2-1) en waren ook eerstedivisionisten FC Dordrecht (0-2) en TOP Oss (0-3) te sterk. 

De strijd die afgelopen seizoen aan de basis stond van de zevende plek in de eredivisie was tegen Athletic Bilbao (3-2 winst) en Panathinaikos (3-1 winst) weer terug. Lex Immers kondigde het na de zeperd tegen Oss al aan. ,,We moeten laten zien waar ADO voor staat: knokken."

Tegen Aris Thessaloniki namen ze dat iets te letterlijk, vlak voor rust werd het duel tijdelijk stilgelegd na het tweede opstootje in korte tijd. ADO verloor vorige week vrijdag de laatste oefenwedstrijd met 0-2 en oogde aanvallend onmachtig. Sinds de eerste training raakte trainer Fons Groenendijk alleen maar spitsen kwijt. Johnsen (vorig seizoen goed voor 19 goals) vertrok naar AZ, maar ook Yuning Zhang was al snel weer weg. De van West Bromwich Albion gehuurde Chinees doet mee aan de Aziatische Spelen en mist sowieso de eerste twee wedstrijden in de eredivisie.

Productief

In de voorbereiding waren Zhang en Erik Falkenburg het meest productief, beiden maakten vijf doelpunten. Falkenburg, die tegen Aris Thessaloniki weer in de spits stond, scoorde er in het gehele afgelopen seizoen evenzoveel. ADO zag in Henk Veerman een versterking, maar liet na lange onderhandelingen de belangstelling in de Volendammer varen. De Heerenveen-spits koos gisteren voor Sankt Pauli.

Verder is veel hetzelfde bij ADO. Zo verlengde boegbeeld Tom Beugelsdijk zijn aflopende contract, evenals aanvoerder Aaron Meijers. In het doel is er wel een wissel: oudgediende Robert Zwinkels maakt plaats voor coming man Indy Groothuizen. De eindelijk speelgerechtigde John Goossens en de van Qabala (Azerbeidzjan) teruggekeerde Dion Malone zorgen voor meer concurrentie op het middenveld. Mogelijk komt laatstgenoemde in het elftal als rechtsback, want ADO is ook nog op zoek naar een vervanger voor Ebuehi.

Den Haag