Robin Haase. Op de voorgrond zijn dubbelpartner op de Australian Open Botic van de Zandschulp
Volledig scherm
PREMIUM
Robin Haase. Op de voorgrond zijn dubbelpartner op de Australian Open Botic van de Zandschulp © BELGA

Voorbijgestreefde Robin Haase geeft hoop niet op: ‘Als mensen mij al willen afschrijven, vind ik dat prima’

De Australian Open is voor Hagenaar Robin Haase (34) voorbij. In het enkelspel werd hij al tijdens de kwalificaties uitgeschakeld, vrijdag werd hij met zijn dubbelpartner Botic van de Zandschulp  ook uit het dubbeltoernooi geknikkerd. De huidige nummer 229 lijkt inmiddels definitief voorbij gestreefd door een jongere generatie Nederlandse tennissers. ,,Als mensen mij al willen afschrijven, dan vind ik dat prima.”

 1. Botic van de Zandschulp ziet kansen tegen Medvedev: ‘Het voelt comfortabeler dan in New York’
  PREMIUM

  Botic van de Zandschulp ziet kansen tegen Medvedev: ‘Het voelt comfortabe­ler dan in New York’

  Net als bij de US Open vorig jaar, waar Botic van de Zandschulp doorbrak, stuit hij in Melbourne op Daniil Medvedev. Toen kwam zijn onbevangenheid van pas, nu hoopt hij dat die ervaring hem helpt. De Nederlander speelt tegen de Rus in de Margaret Court Arena, het tweede stadion op Melbourne Park. Er worden vanaf 01.00 uur Nederlandse tijd eerst twee vrouwenwedstrijden gespeeld, daarna is Van de Zandschulp aan de beurt.
 2. Wetzel speelde met VVV in play-offs tegen toekomstige club ADO: ‘Heel ongemakkelijke en vreemde situatie’
  PREMIUM
  Alles of niets

  Wetzel speelde met VVV in play-offs tegen toekomsti­ge club ADO: ‘Heel ongemakke­lij­ke en vreemde situatie’

  ADO Den Haag promoveerde in 2008 na een moeizaam seizoen via de nacompetitie naar de eredivisie. Veertien jaar later zijn er bijzonder veel parallellen en hoopt de Haagse ploeg op eenzelfde scenario. We blikken in ‘Alles of niets’ met hoofdrolspelers van toen terug op een onvergetelijk stukje historie uit de ADO-geschiedenis, dat zich de komende weken misschien wel herhaalt. Vandaag: André Wetzel.

Den Haag